Logo telstar-online.nl
De bussen konden elkaar niet goed passeren en bij nader inzien bleek de weg te veel te zijn versmald: van 6,50 naar 5,50. De weg moet nu weer worden verbreed. Waarschijnlijk wordt het 6,10 meter.
De bussen konden elkaar niet goed passeren en bij nader inzien bleek de weg te veel te zijn versmald: van 6,50 naar 5,50. De weg moet nu weer worden verbreed. Waarschijnlijk wordt het 6,10 meter.

Blunder Delftsestraatweg: nieuwe weg te smal

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Er is een grote fout gemaakt bij de vernieuwing van de Delftsestraatweg tussen de rotonde met de hond en de vaas en de rotonde Komkommerweg. De weg is versmald van 6,50 meter naar 5,50 meter en nu kunnen bussen elkaar niet meer passeren. Ook vrachtwagens en landbouwverkeer raken in de knoop.

De gemeente gaat nu het plan voor het gedeelte tussen de rotonde en de S-bocht in Delfgauw herzien en denkt na over het aanpassen van het al vernieuwde deel. Uitvoerende mensen zeggen dat de weg er weer helemaal uit moet. Kortom: de hele klus moet opnieuw.

De gemeente zegt in een reactie dat dit meevalt en dat de weg vrij eenvoudig te verbreden is. In de week van 24 augustus gaat dat gebeuren, aldus de gemeente in antwoord op vragen van de Telstar/Eendracht. De renovatie van het gedeelte tussen de Komkommerweg en de S-bocht in Delfgauw begint nu twee weken later. De bewoners worden geïnformeerd.

De gemeente wilde de weg versmallen om de snelheid er uit te halen en het vrachtverkeer te verleiden de N470 te nemen. Maar nu blijkt de weg dus te veel versmald.

De Telstar/Eendracht kreeg halverwege vorige week de tip van de familie De Vreede die langs de Delftsestraatweg woont en al lange tijd met de gemeente in discussie is over de weg. Ton en Jolanda de Vreede zijn tegen de versmalling en vooral tegen een haag tussen de weg en het fietspad. “Vijftig jaar geleden hebben ze de weg verbreed en de haag weggehaald. En nu gaan ze alles weer terugdraaien. Onbegrijpelijk!”, zegt Ton de Vreede.

Het College van B&W heeft intussen de gemeenteraad geïnformeerd over de fout. Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de fout en wat ‘de verbreding’ gaat kosten. Meer in de gedrukte Telstar komende woensdag.

De bus op het deel van de Delftsestraatweg dat nog aangepast moet worden.

Meer berichten