Foto: Gabriël Scharis
Foto: Gabriël Scharis

De beste trouwfotograaf ter wereld woont in Nootdorp

Actueel 13.716 keer gelezen

Gabriël Scharis is maandag 15 april uitgeroepen tot beste trouwfotograaf ter wereld bij de One Eyeland Awards. “Met zijn bijzonder creatieve stijl heeft hij ons weten te overdonderen en daarmee de titel ‘Beste Trouwfotograaf ter Wereld’ verdiend”, laat de jury weten. Eerder dit jaar werd Scharis al de beste trouwfotograaf van Nederland. “Deze internationale award is echt een kroon op mijn werk!”

De jury was het unaniem eens: “Met zijn bijzonder creatieve stijl heeft Scharis alle concurrentie overtroffen en de titel ‘Beste Trouwfotograaf ter Wereld’ verdiend.” De One Eyeland Awards zijn een erkenning van uitmuntendheid binnen de wereldwijde fotografiegemeenschap, waarbij de meest getalenteerde en innovatieve fotografen worden beloond voor hun buitengewone bijdragen. 

Wat hij ervoor over heeft om dit te bereiken? Lachend: “Nou, dat ik bijna niet naar de wc ga op een bruiloft omdat ik bang ben anders iets te missen.”

Tot het uiterste

Scharis gaat tot het uiterste om de mooiste foto’s te maken. “Met soms gevaar voor eigen leven”, zegt hij. “Trouwfotografie is mijn grootste passie. Ik doe alles voor het perfecte plaatje. Al moet ik tussen het verkeer op een drukke autoweg staan of bungelend boven een kroonluchter op 30 meter hoogte, waarbij mijn collega mijn jas vasthield om te voorkomen dat ik naar beneden viel.” 

Zijn aanpak levert indrukwekkende beelden op. “En ook nu is het weer beloond, door het maximale van 100 punten te behalen”, zegt hij trots. Met al zijn winnende foto’s is hij nu uitgeroepen tot de beste trouwfotograaf ter wereld. De foto boven de kroonluchter staat tevens in de lijst van ‘s werelds best gemaakte trouwfoto’s.

Over Gabriël Scharis

Scharis zijn bedrijf WeddingStudios bestaat exact 10 jaar; zijn studio is in Rijswijk. De beste trouwfotograaf van Nederland begon zijn bedrijf in 2014. Zelf is hij in 2020 getrouwd. “Ondanks de coronamaatregelen was het een prachtige dag, al was het lastig om de fotografie uit handen te geven”, zegt Scharis. Bekijk het werk van Gabriël Scharis op: www.trouwfotograaf.nl.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant