Afbeelding

Drama in Nootdorp: mannetjeszwaan doodgereden

Actueel 8.157 keer gelezen

Nootdorp - Een tragisch incident vanochtend op het Oosteinde in Nootdorp, daar is een mannetjeszwaan het slachtoffer geworden van vrijwel zeker een aanrijding.  

Het vrouwtje van de zwaan zat op dat moment op het nest te broeden met maar liefst negen eieren. Het voorval heeft de buurt diep geraakt. Een bewoonster zegt dat er eerder contact was geweest met de gemeente over de veiligheid van de zwanenpopulatie in het gebied, maar dat er weinig resultaten zijn geboekt. Dit tragische voorval heeft de urgentie van deze kwestie nog eens benadrukt.

Buurtbewoners hebben zich zondag verenigd om hulp te bieden aan het overgebleven vrouwtje en haar nest. “Het is hartverscheurend om te zien hoe een dergelijke tragedie plaatsvindt, vooral wanneer het voorkomen had kunnen worden,” aldus een buurtgenoot. “Maar we laten het er niet bij zitten. We zijn vastbesloten om het vrouwtje te ondersteunen en te helpen bij het uitbroeden van de eieren.”

Een van de eerste stappen die de buurt heeft ondernomen, is het verstrekken van voedsel aan het vrouwtje, in de hoop haar kracht en energie te geven om voor haar kroost te zorgen. 

Onderstaande foto kan als schokkend worden ervaren.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant