Afbeelding

Trots vraagt opheldering over verduurzaming van dependance “De Buis”

Actueel 1.910 keer gelezen

Nootdorp - Het schoolbestuur van dependance “De Buis”, een onderdeel van de Waterwilg, heeft afgelopen week een brief gestuurd aan alle ouders en verzorgers over de huidige stand van zaken rondom het verduurzamen van het gebouw. Deze brief heeft tot verontwaardiging geleid. Een aantal ouders hekelt de houding van de gemeente zo laat men aan de redactie van deze krant weten, en nu heeft ook Trots vragen gesteld.

De lokale partij Trots, vertegenwoordigd door gemeenteraadslid Harald van Zielst, heeft een reeks vragen gestuurd naar aanleiding van een brief van School de Waterwilg betreffende de verduurzaming van hun dependance “De Buis”. De vragen zijn gericht aan het college van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en belichten verschillende aspecten met betrekking tot de recente ontwikkelingen rondom deze kwestie.

Wat is er aan de hand?
“De Buis is eigendom van de gemeente en die gaat ervan uit dat het gebouw nog een tijd in gebruik zal blijven. Daarom zijn er plannen gemaakt om het gebouw te verduurzamen en klimatologisch te verbeteren, waarbij een deel via subsidie en een deel door de gemeente wordt bekostigd. De projectleider van Lucas Onderwijs heeft het afgelopen jaar veel voorbereidend werk gedaan. De aannemer staat inmiddels in de startblokken en wil graag de materialen bestellen, zodat de werkzaamheden in de zomervakantie kunnen plaatsvinden.”

Gemeente kan kosten niet vrijmaken, terwijl dit wel was toegezegd
“Helaas heeft de gemeente kortgeleden laten weten dat zij haar deel van de kosten niet vrij kan maken zoals eerder was toegezegd. Voor Lucas Onderwijs is het een te groot risico om dat deel van de kosten ook op zich te nemen en daarom moeten we wachten op goedkeuring van de gemeente. Beleidsmedewerkers van de gemeente gaan alsnog hun best doen en we weten vlak voor de zomer of de financiering alsnog wordt geregeld, maar voor uitvoering deze zomer is dit helaas te laat”, zo schrijft de school.

Reactie gemeente Pijnacker-Nootdorp
De gemeente laat in een reactie aan Telstar Online weten: “De gemeente is in gesprek met schoolbestuur Lucas Onderwijs over het nemen van duurzaamheidsmaatregelen in De Buis. Een besluit over het beschikbaar stellen van de noodzakelijke middelen duurt echter wat langer. Het schoolbestuur is hiervan op de hoogte.”

Onze redactie heeft ook de school benaderd of ze willen reageren, maar daar is nog geen duidelijkheid over gekomen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant