De eerste woningen worden in mei opgeleverd.
De eerste woningen worden in mei opgeleverd.

Nieuwe wijk van ruim driehonderd woningen

Wonen 6.985 keer gelezen

In mei begint de oplevering van de eerste dertig grondgebonden woningen van De Scheg, een bouwlocatie/nieuwbouwwijkje in Pijnacker. 

Het is te vinden tussen de Vlielandseweg en de spoorlijn en het wordt aan de noordkant begrensd door het Molenpad, de fietsverbinding tussen de Nieuwkoopseweg en Pijnacker-Noord. De Scheg wordt een wijk van rond de 340 woningen, deels grondgebonden woningen en deels appartementen. In de eerste fase worden dertig eengezinswoningen gerealiseerd waarvan de oplevering volgende maand begint.
Dit zegt uitvoerder Jaap Davids van Van Zanten Bouw dat de dertig woningen bouwt. Een stukje verderop is Van Zanten ook bezig met 22 appartementen, verdeeld over vier lagen. Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg is ook bezig met het bouwen van gestapelde woningen. Eind februari heeft woonwethouder Frank van Kuppeveld het startsein gegeven voor de bouw van 72 huurappartementen.

De Scheg is een project van ontwikkelbedrijf Janssen De Jong. Het kleine wijkje wordt heel duurzaam ontwikkelt, dus zonder gasaansluitingen. Er is straks ook veel aandacht voor de groene inrichting van het wijkje. Uitvoerder Jaap David legt uit dat hij nu behalve met de bouw zelf ook druk is met het aanleggen van de eerste straten.

Dat gaat allemaal in orde komen, aldus een ontspannen uitvoerder die tot taak heeft om alle ‘strijdende partijen’ zo goed mogelijk te laten samenwerken op de bouwlocatie. Zeker als straks de eerste huizen zijn opgeleverd, wordt het nog flink wat drukker en dan zullen bouwstromen en particuliere stromen zo goed mogelijk van elkaar gescheiden moeten blijven. Veiligheid is natuurlijk van groot belang. De Scheg wordt ontsloten op de Vlielandseweg.

De wijk in aanbouw, gezien vanaf het Molenpad in Pijnacker.
Eind februari is de bouw van 72 appartementen van start gegaan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant