Lars Molijn was opnieuw niet te stoppen. (foto: Aleid Auwerda)
Lars Molijn was opnieuw niet te stoppen. (foto: Aleid Auwerda)

Eenvoudige zege Avanti/Post Makelaardij

Sport 1.112 keer gelezen

Avanti/Post Makelaardij is de voorjaarscompetitie onder herfstachtige omstandigheden begonnen met een uiterst eenvoudige zege. Bij ONDO werd het 7-20, na een 6-11 stand bij rust.

De korfbalhoofdklasser uit Pijnacker begon met Amy Peper en Ruben Louwerse in de basis. Afgelopen zaalseizoen kwamen zij nog uit in het tweede. Blessures maakten dat trainer/coach Henk Jan Post zijn selectie flink moest herschikken, maar dat had tegen de club uit het Westland geen enkele negatieve consequentie. Daarvoor was het verschil tussen beide teams simpelweg te groot. 

ONDO opende dan nog wel met een 2-0 voorsprong, een run van zes Pijnackerse goals herstelde direct de orde (2-6). Nadat beide ploegen zich met een 6-11 ruststand even konden opwarmen in de kleedkamers, speelde Avanti in de tweede helft met tegenwind. Meteorologisch dan. Want in het spel zorgde een nieuwe run van zes treffers voor een beslissende 6-17 stand. Een uitblinkende Lars Molijn kroonde zich met zes treffers top topscorer. Daarmee kende Avanti een uitstekende start van de tweede helft van het buiten seizoen, waarin het over twee weken de derby speelt tegen Exelsior uit Delft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant