De mensen die voor de naam Nootje hadden gekozen kregen een waardecheque van 100 euro.
De mensen die voor de naam Nootje hadden gekozen kregen een waardecheque van 100 euro.

Het Paradepaardje heet na winactie definitief Nootje

Actueel 2.148 keer gelezen

Winkelcentrum Parade heeft een nieuw symbool ontwikkeld dat ook goed past bij het nieuwe logo. Dat is het Paradepaardje, een grappige knuffel die verwijst naar de naam van het winkelcentrum en het verleden van het gebied waar het winkelcentrum meer dan 25 jaar geleden is gebouwd: de drafbaan van Nootdorp met daarbinnen de voetbalvelden van RKDEO.

Zaterdag werd de naam van het Paradepaardje bekendgemaakt en onthuld door wethouder Bart van Straten en kinderburgemeester Lotte Breur. Dat gebeurde tijdens het evenement Lekker Dorps Genieten op het Paradeplein. Aan de naamgeving was een flinke procedure voorafgegaan. Iedereen kon een naam bedenken in indienen. Een jury koos vijf namen uit en op die namen kon worden gestemd. Het werd geen Sulky, ook geen Galop, Lucky of Pedro, uiteindelijk werd de race gewonnen door de naam Nootje.

De mensen die voor deze naam hadden gekozen, ontvingen een waardebon van 100 euro, te besteden in het omvangrijke winkelcentrum van Nootdorp. En natuurlijk ontvingen deze mensen ook het Paradepaardje zelf.

Het is nog niet helemaal duidelijk of het Paradepaardje Nootje te koop of te verkrijgen is. Daar wordt nog over nagedacht. Het zal zo nu en dan worden uitgereikt en cadeau gegeven aan mensen die iets bijzonders hebben gepresteerd en ook aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dan kan Nootje een troost en ook een gezellig maatje zijn.
Het evenement Straatparade Lekker Dorps Genieten trof het zaterdag niet optimaal met het weer. Er waren op het Paradeplein en ook aan de andere kant van het winkelcentrum bij De Zilveren Zweep diverse optredens, onder meer van een kolderiek duo met de act Stoel en Dans, met een dixielandachtig bandje dat onder meer You are my sunshine speelde en zong, enkele dansgroepjes en het zangkoor Cantores Amatores.
Soms kwam de zon fel door en dan ineens regende het weer stevig. Als het zonnig was, zagen de koorleden met een tablet niks op hun scherm en zodra het regende bleef de papieren bladmuziek van de ‘ouderwetse’ zangers met een map niet droog. Het koor gaf een voorproefje van het Latijns-Amerikaanse zomerprogramma dat op vrijdag 31 mei veilig en droog bij CulturA & Zo ten uitvoer wordt gebracht. De kaartverkoop loopt. Van de 167 kaarten zijn er ruim negentig verkocht.
Al met al was het toch wel weer lekker dorps genieten geblazen in bij Winkelcentrum Parade, het paradepaardje van Nootdorp en omstreken! (SO)

Deze jongeman zit al helemaal klaar voor de act Stoel & Dans.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant