Het vernieuwde en uitgebreide team van Indu-Car gaat er vol voor.
Het vernieuwde en uitgebreide team van Indu-Car gaat er vol voor.

Drietal neemt Indu-Car Protection Coatings over

Zakelijk 3.938 keer gelezen

Op 1 april – en dat is voorwaar geen grap – is Indu-Car Protection Coatings BV aan het begin van de Boezemweg in Pijnacker overgenomen door Marc van Buijtene, zijn zoon Björn en niemand minder dan ‘tank’ Henri de Hoog.

De verkopende eigenaar René Visser blijft nog minimaal twee jaar meewerken in het bedrijf dat hij een aantal jaren geleden overnam van de nabestaanden van de veel te vroeg en plotseling overleden Ben Lomans die met enkele anderen Inducar had opgezet in een bestaande loods aan de Boezemweg. Inducar is een heel mooi bedrijf met alle benodigde voorzieningen en met een prachtige ruimte waar gemakkelijk tien tot vijftien mensen zouden kunnen werken.
Het probleem van de topvakman René Visser was, dat hij lastig aan voldoende vakmensen kon komen voor het uitvoerende werk: het uit elkaar halen van de te spuiten voertuigen en dergelijke; het concrete spuitwerk enzovoort.
René werd er helemaal moedeloos van dat hij geen mensen kon krijgen en liep met het plan om het bedrijf te verkopen. Björn van Buijtene, met Henri de Hoog, eigenaar van het Transportbedrijf Noord-West aan de Reesloot, hoorde dat van Peter Wester van BEVAKO, ook een grote klant van Inducar.
Björn besprak het aan de keukentafel met zijn vader Marc, die nog altijd bij RENEWI werkt, maar door een functieverandering niet meer tot ’s avonds laat. Marc was operationeel directeur maar houdt zich nu bezig met overnames van andere afvalverwerkende bedrijven.
Al met al ontstond zo het plan om het bedrijf Inducar over te nemen en nieuw leven in te blazen. Henri de Hoog werkte er graag aan mee en nu zijn de drie voor 33 procent en nog wat eigenaar van Inducar.
Niels van Duijn is aangetrokken voor de dagelijkse leiding en naast René Visser, die nog minimaal twee jaar doorwerkt met zijn enorme vakmanschap en de drie medewerkers die René nog in dienst had, gaan Marc en de zijnen op zoek naar nieuwe mensen.
Op de site staat dat men nog een werkplaatschef zoekt en ook wat uitvoerende vakmensen, die ‘learning on the job’ al werkend verder opgeleid kunnen worden.

Marc met zijn welbekende positiviteit en enthousiasme: “Er is echt werk zat te vinden voor een bedrijf als Inducar. Vrachtwagens in soorten en maten, maar ook allerlei materiaal waar bijvoorbeeld Loonbedrijf Van Etten mee werkt. Heus, er is volop werk te vinden in de hele regio. René deed wat hij kon maar hij liep tegen zijn eigen grenzen aan. En omdat hij zo goed is in zijn werk en doordat hij het zo druk had, ging alle energie naar het werk en kreeg hij niet voldoende hulp van goede monteurs en spuiters. Er zijn 3.000 autospuiters in Nederland en dan moet het toch gek zijn dat er niet een paar bij Inducar willen gaan werken.”
Marc van Buijtene is vanuit zijn verleden bij de Milieu Express, bij Van Vliet Contrans en later RENEWI heel ervaren en kundig in het vinden van goede gemotiveerde nieuwe medewerkers.
“Je moet het aantrekkelijk en sexy maken voor die gasten. Mooie bedrijfskleding, goede voorzieningen op het werk en natuurlijk aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Ik weet niet beter of wij hadden altijd een wachtlijst van chauffeurs die voor ons wilden werken, terwijl het niks meer was dan afvalvervoer. En toch wilden ze graag bij onze club horen. Ik ga mezelf maar na: toen ik zestien was, wilde ik net als veel leeftijdgenoten trekker rijden bij Meersma, met een echte Meersma-jas aan. Zo willen we het ook bij Inducar aanpakken. Het moet leuk en uitdagend zijn om hier te werken”, aldus Marc die als ‘sleutelaar’ ooit begonnen is bij Joop Wortelboer, de garageman uit de Overgauw en die nu bij Inducar ook weer lekker aan het sleutelen is geslagen. Onder leiding van ‘chef’ René Visser.
René heeft er nu ook weer schik in. Een van de eerste ‘zetten’ was het plaatsen van een nieuw keukentje in de kantine. Is dat nodig vroeg René, maar toen het keukentje er stond zag hij er toch de meerwaarde van. Kortom: Indu-Car Protection Coatings BV gaat weer ‘glanzen als nieuw’. Kijk ook op: www.inducar.nl. (SO)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant