Foto: Wilma Alleblas
Foto: Wilma Alleblas

Feestweek van Oranjecomité Delfgauw weer bomvol activiteiten

Cultuur 1.511 keer gelezen

Nog even en het Bart Dekkerveld in Delfgauw verandert weer in een waar feestterrein waar bijna iedere dag wel wat te beleven valt voor jong en oud. Het Oranjecomité van Delfgauw heeft naast de jaarlijks terugkerende activiteiten dit jaar ook veel nieuwe activiteiten op het programma staan. Van de vele activiteiten voor de kinderen tot de drukbezochte feestavonden. Het Oranjecomité van Delfgauw is er weer klaar voor!

Het is altijd veel geregel, maar ook dit jaar heeft het Oranjecomité Delfgauw opnieuw met veel plezier een uitgebreid programma samengesteld. De diversiteit aan activiteiten voor zowel jong als oud draagt bij aan het groeiende aantal bezoekers. Hoewel Koningsdag het middelpunt van de feestweek vormt, is er rondom deze dag zoveel te beleven dat zowel kinderen als ouders zich geen moment hoeven te vervelen tijdens de meivakantie. Voorzitter Ruud Righarts benadrukt dat het succes van de Delfgauwse feestweek alleen mogelijk is dankzij de steun van sponsors en bezoekers die keer op keer laten zien hoe betrokken zij zijn. “Dit blijft mooi om te zien.”

Programma
Het programma wordt jaarlijks samengesteld tijdens vergaderingen waarbij ook gelijk input van inwoners wordt meegenomen. Dit jaar zijn er dan ook veel nieuwe activiteiten als darten in de tent, waarvoor je je online kunt aanmelden, archery tag en een waar nu al veel animo voor is: Klassiekers Kieken op 4 mei. Een dag in het teken van klassieke (vracht)auto’s, brommers en motoren op het veld en in de tent. Al veel liefhebbers hebben hun trots aangemeld om tentoon te stellen aan de bezoekers op het Bart Dekkerveld. Jouw klassieker ook aanmelden? Dit kan via info@delfgauw.org. Voor kinderen is er de kinderbingo, hutten bouwen, knutselen, tour du boer, filmmiddag en natuurlijk de dag waar het allemaal om draait: Koningsdag. Deze dag begint voor het Oranjecomité al om 7:30 met de reveille. Tijdens deze traditie staat het comité op de vrachtwagen en wordt met versterkte muziek door heel Delfgauw gereden. “Al jaren beginnen we om 7:00 met koffie en wat lekkers bij oud-vrijwilliger Gerard Bitter, om vervolgens te eindigen bij Hoeve Biesland voor warme chocolademelk en koffie”, aldus Righarts. Na de reveille staat deze dag volledig in het teken van de kinderen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds “laat” wanneer de dag wordt afgesloten met de kinderdisco.

Ook volwassenen hoeven zich niet te vervelen. Zij kunnen deelnemen aan onder andere de klaverjasavond, bingo, pubquiz, bierproeverij, bloemenworkshop en natuurlijk de populaire feestavonden met optredens van DJ Maurice op 20 april en Mad Men The Band op 4 mei. Deze feestavonden zijn gratis toegankelijk en op basis van vol = vol. Alle ins & outs omtrent het programma zijn te vinden op de website www.delfgauw.org en te volgen op Facebook en Instagram. 

Vrijwilligers
Dankzij de inzet van vrijwilligers kan er ieder jaar weer veel worden georganiseerd. Naast het vaste Oranjecomité van Delfgauw is de hulp van vrijwilligers nodig om iedere activiteit zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Lijkt het je leuk om in de vakantie te ondersteunen bij een of meerdere activiteiten? Meld je dan aan via de website en draag jouw steentje bij aan het samenbrengen van inwoners uit Delfgauw en daarbuiten.
Vanaf donderdag 18 april verandert het Bart Dekkerveld in een tijdelijk feestterrein. Door activiteiten zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden, benadrukt het Oranjecomité dat zij het belangrijk vindt dat alle kinderen moeten kunnen deelnemen. Zo is er bijvoorbeeld bewust gekozen voor het carnavalsthema “Karrenaval Festival” tijdens de optocht op Koningsdag zodat ieder kind zich kan verkleden zoals hij of zij dit wil. Zo is de drempel om mee te lopen tijdens de optocht een stuk lager, want immers alles kan met carnaval! De feestweek belooft weer een mooie editie te worden dit jaar in Delfgauw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant