Afbeelding

Sprankelende dinnershow op Kasteel de Wittenburg

Cultuur 1.295 keer gelezen

Afgelopen zondag genoot het publiek op Kasteel de Wittenburg in Wassenaar van een prachtige exclusieve dinnershow met een aantal topartiesten. Ralf Meppelder, directeur van dit fraaie kasteel, staat aan de basis van aansprekende evenementen op zijn kasteel zoals ook afgelopen zondag weer met een zinderende avond die hij in samenwerking met Wentink, Forno & Partners tot een groot succes maakte.

Door: Martin Reitsma

Bij binnenkomst kon het publiek al genieten van een hartelijke ontvangst met een glas champagne. De klassieke en mooie entourage van de kasteelzaal was feeëriek verlicht met op de tientallen prachtig gedekte tafels talloze zilverkleurige kandelaars met de mooie gloed van de brandende kaarsen. Een uiterst sfeervolle ambiance waar iedereen zich prettig bij voelde. Het bedienend personeel en de gedreven ‘keukenbrigade’ onder leiding van chef-kok Jim Boctor werden aan het publiek voorgesteld tijdens het welkom door Ralf Meppelder. Een waarderend applaus volgde. De culinaire hoogstandjes van deze avond waren weer voortreffelijk.

Topmuzikanten zetten een grandioos optreden neer

De muzikale line-up was er een om van te watertanden. Het was echt genieten van deze exclusieve dinnershow in een betoverende entourage met een speciaal gastoptreden van Glennis Grace. Naast haar optreden kon het publiek in de uitverkochte zaal ook genieten van de volgende artiesten: Patricia van Haastrecht, Richy Brown, Roy van den Akker en Ger Savelkous. Met elkaar maakten ze er een onvergetelijke avond van.

Patricia van Haastrecht

In aanloop naar deze dinnershow had schrijver dezes vooraf al een fijn interview met zangeres Patricia van Haastrecht in Hotel Hampshire Delft Centre op vrijdagmiddag 5 april j.l. Patricia werd in 2019 2e in The Voice of Holland en enkele jaren erna 3e in het TV programma We Want More en heeft een gedegen muzikale opleiding. Haar optreden met Guy Sebastien noemde ze een van de hoogtepunten in haar carrière. Ze vertelde veel zin te hebben in haar optreden op kasteel de Wittenburg en dat was te horen. Zowel solo als in duetten was Patricia een van de smaakmakers op deze memorabele avond. Solo zong ze onder meer ‘Power of Love’ en ‘Door de Wind’, het nummer van singer-songwriter Stef Bos, een zanger die zij zeer bewondert. Met Richy Brown zong ze een mooie versie van ‘Shallow’ van Lady Ga Ga en het swingende ‘Quando Quando’ en met Delftenaar Roy van den Akker een nummer van Meat Loaf ‘Paradise By The Dashboard Light’. De beklijvende dynamiek van hun uitvoering spatte van het Wassenaarse podium. De volle zaal ging los en uit bijval zag je tientallen wapperend en wuivend tafellinnen als visuele blijk van waardering. Zanger-entertainer Ger Savelkous liet zich evenmin onbetuigd, zo zat hij onder meer achter de prachtige Becksteinvleugel en liet onder meer nummers van The Beatles en Queen horen. Van ‘Let It Be’ tot en met ‘We Are The Champions’ en ‘Bohemian Rhapsody’.

Glennis Grace

Het optreden van zangeres Glennis Grace was oorstrelend, vol dynamiek en passie zong zij onder meer nummers als ‘Afscheid’, een Whitney Houston medley met onder meer ‘How Will I Know’ ‘Run To You’ en A Moment in Time, en ‘Zeg Mij Waarom’ van André Hazes. Of het nu ballads waren of krachtige powersongs, bij alles hoorde je haar grote zuiverheid, krachtig stembereik en mooie klankkleur. Ze blijft een topzangeres. Het enthousiaste publiek danste, swingde en zong de nummers volop mee. Glennis bedankte Frank Wentink voor zijn onvoorwaardelijke geloof in haar tijdens de achterliggende turbulente jaren. Ralf Meppelder bood haar een prachtig boeket bloemen aan en complimenteerde vervolgens Glennis backstage met haar optreden en noemde haar een van de beste zangeressen van ons land, waarop een hartelijke Glennis met gulle lach vertelde: ‘voordat we opgaan bereiden we soms helemaal niets voor, ik check dan altijd hoe het publiek is en stem daar mijn liedjes op af’. Glennis prees de hartelijke ontvangst en goede zorg op het kasteel. Het was een bruisende avond, met culinaire hoogstandjes en topentertainment. Dat smaakt naar meer in de toekomst.

Meer evenementeninformatie via wittenburg.nl en wentinkfornopartners.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant