Afbeelding

Preventieve aanpak personen verward gedrag

Actueel 857 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente wil een sluitende aanpak voor personen met verward gedrag. Preventie is daarbij het toverwoord.

Onder een sluitende aanpak verstaat de gemeente het goed functioneren van de toegang tot zorg, het op tijd inzetten van de juiste zorg en ondersteuning, samenwerking in en tussen de ketens die betrokken zijn en de inbreng van de verwarde persoon zelf en zijn of haar familie.

Wethouder Van de Gevel geeft aan dat de problematiek in Pijnacker-Nootdorp rondom personen met verward gedrag relatief gezien klein is. "Zeker met grote steden als Den Haag en Rotterdam om de hoek", vertelt ze. "Over 2017 zijn 87 incidenten met personen met verward gedrag door de politie geregistreerd. Negentien inwoners van onze gemeente zijn beoordeeld in het kader van de Opvang Personen met een acute zorgvraag." Toch zijn er ontwikkelingen die de problematiek rondom personen met verward gedrag kunnen vergroten. Denk aan de afbouw van opnamebedden in de geestelijke gezondheidszorg naast wachtlijsten voor ambulante hulp, mensen met beperkingen die steeds langer zelfstandig blijven wonen en de groep ouderen die steeds groter wordt en steeds langer thuis blijven wonen.

Uit de krant