Teeltwissel: de mooiste tijd van het jaar
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Teeltwissel: de mooiste tijd van het jaar

  •   1400 keer gelezen   Actueel

Vlak voor het einde van het jaar gaat het weer gebeuren voor Renewi Zoetermeer. De teeltwissel staat voor de deur. De machines worden allemaal technisch nagelopen, de bandjes opgepompt en de meeste medewerkers gaan al weken vroeg naar bed. Lars van Buijtene: "Zelf vind ik dit de mooiste tijd van het jaar, dit is waar Wim van Buijtene mee is gestart en waar de 'roots' van ons huidige bedrijf liggen. Naarmate het einde van het jaar dichterbij komt worden de medewerkers een tikkeltje zenuwachtiger en dat heeft niets met Sint of Piet te maken."

Een mooie, drukke periode voor het bedrijf waarbij de telers de kassen leegruimen en plek maken voor het nieuwe gewas. Alles wat gebruikt is voor de jaarlijkse teelt wordt uit de kas gehaald. Niet alleen het gewas zelf, maar ook de steenwolmatten, loopfolie of druppelslangen kunnen uitgereden worden. Alles uit de kas naar buiten toe en uiteraard moet dit ook opgehaald en verwerkt worden en daar komt Renewi om de hoek kijken.

Later beginnen, eerder klaar
Lars vertelt: "voorheen begon de teeltwissel halverwege oktober al en liep het de eerste week van december, rond de Sinterklaas weer af. Door de steeds grotere, snellere en sterke machines die worden gebruikt om al het materiaal naar buiten te rijden hebben we dit jaar binnen 4 weken alles voor onze kiezen gekregen. We zijn een week later begonnen dit jaar, maar ook een week eerder klaar.

Het teeltwissel seizoen vraagt veel van onze organisatie en haar medewerkers. Het is een aantal weken lang versnipperd gewas naar onze eigen compostering in Hoek van Holland rijden, steenwolmatten en loopfolie naar onze eigen vestiging in Wateringen en lange dagen maken. Leuk om te vertellen is dat bijna alle ingezamelde stromen hergebruikt worden. Steenwolgranulaat wordt gebruikt in de bakstenen industrie om bakstenen te maken en groenafval krijgt na een intensief proces als compost een tweede leven.

Wim Hooijmans, met meer dan 25 dienstjaren, bij alle Renewi-klanten bekend.

Iedereen is aan het begin vol energie en heeft er goede zin in, maar door de lange dagen, hoge werkdruk en het specialistisch werk begint het einde van het seizoen wel haar tol te eisen. Wij worden dan allemaal een beetje knorriger, maar dit mag de pret zeker niet drukken. Het blijft een fantastische periode in het jaar en wij kijken er altijd weer naar uit. Medewerkers die al jaren bij ons in dienst zijn maken het verschil.

Dit jaar is de teeltwissel heel erg goed gegaan, ondanks onze nieuwe naam en wat veranderingen in de organisatie is het perfect gelopen. We hebben alle klanten op tijd kunnen bedienen, geen ongelukjes of kapotte machines gehad en zelfs bij de verkeerscontrole waren alle papieren, vergunningen en rij-/ rusttijden weer dik in orde! De komende periode zijn we druk met feestdagen, inhaalroutes en alle containers die voor het vuurwerk leeg of weggehaald moeten worden. Daarna kijken we stiekem alweer uit naar de teeltwissel van 2019!"

Ambachtsweg 56, 2641 KT, Pijnacker
Radonstraat 231, 2718 SV, Zoetermeer
Tel. 079 3633030
www.renewi.com


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>