Foto's: Spa Media
Foto's: Spa Media
AUDIO

Stille tocht voor Orlando Boldewijn: hij wordt nooit vergeten!

Actueel 890 keer gelezen

Nootdorp/Ypenburg - De 17-jarige Orlando Boldewijn is zaterdag herdacht in Ypenburg. De jongen uit Rotterdam kwam in februari om het leven na een date via de homo-app Grindr. Na een vermissing van een week werd zijn lichaam na een anonieme tip gevonden in het water van de Blauwe Loper.

De bijeenkomst begon bij de plek waar Orlando voor het laatste levend werd gezien toen hij bij zijn date aan boord ging van het vissersbootje dat nog altijd verzegeld ligt in de wijk. Er werden mooie woorden gesproken over Orlando, over zijn leven en het enorme gemis. Ook de moeder van Orlando was aanwezig. Ze kreeg veel steun van wijkbewoners. De oom van Orlando noemde het onverteerbaar dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de doodsoorzaak. Er werden mooie liedjes gezongen en vervolgens ging de stille tocht door de wijk naar de plek waar Orlando destijds is gevonden.

Op een steenworp afstand van het water werden bij een boom gele bloemen neergelegd. Orlando hield van gele bloemen. De wijkagent van Ypenburg heeft laten weten dat hij zeer tevreden is over het verloop van de tocht. De lokale politieman is ook nog steeds bereikbaar voor vertrouwelijke informatie over de zaak. Je mag altijd bellen met informatie naar nummer 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000.

Waarheid op tafel
Ook wijkvertegenwoordigster Jolanda Klok was aanwezig bij de herdenking. "Voorbij het eilandje varen, zal voor mij nooit meer hetzelfde zijn", zegt ze. "De Blauwe Loper zal pas haar schoonheid weer terug zal krijgen, zodra deze vreselijke gebeurtenis opgelost is. Het was mooi om te zien dat er zoveel mensen waren die meeliepen. De betrokkenheid was hartverwarmend! Vooral was dit een steun voor zijn dierbaren en de organisatie van deze stille tocht." Jolanda hoopt werkelijk voor zijn moeder, familie en vrienden, maar ook voor alle bewoners van Waterwijk, dat de onderste steen boven zal komen, want alleen dan kan Orlando rust vinden.

Mena was een van de sprekers en deelnemers voorafgaand aan de stille tocht. Ze vertelde in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM over de indrukwekkende bijeenkomst.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant