Foto: Spa Media (archief)
Foto: Spa Media (archief)
VIDEOBEELDEN

Grote politie-inzet in Pijnacker Zuid gefilmd vanuit helikopter

Actueel 8.326 keer gelezen

Pijnacker - In februari was er een hoop commotie in de wijk Koningshof. Er was in de avonduren veel politie op de been, maar het bleef lange tijd onduidelijk wat er aan de hand was. Ook onze persfotograaf kreeg helaas geen respons op vragen aan de politie. 

Twee maanden later geeft de politie op social media alsnog uitleg over wat er zich heeft afgespeeld. Ook zijn er videobeelden vanuit de helikopter vrijgegeven. 

“Er werd een melding ontvangen dat er mogelijk gepoogd was om in te breken in Oude Leede. Een kenteken en een richting waarin de verdachte gevlucht was, werden doorgegeven. Meerdere eenheden lieten zich koppelen aan deze melding. Posities werden ingenomen en al snel vloog de politiehelikopter boven het gebied”, zo vertelt een agent.

Binnen no-time had de helikopter de verdachte in beeld. “Posities werden doorgegeven en de eenheden op de grond konden op deze manier snel bij de verdachte komen. De verdachte werd aangehouden voor poging tot inbraak. Onderzoek moest uitsluiten wat hier precies gebeurd was en waarom de verdachte er vandoor ging.”

Inmiddels zijn alle getuigen gehoord, is de verdachte verhoord en zijn spullen onderzocht. Het verhoor van de verdachte kan worden samengevat met één woord: ‘zwijgrecht’. “De verdachte heeft inmiddels een dagvaarding ontvangen en moet zich verantwoorden voor de rechter. Zijn vervoermiddel is in beslag genomen ter verbeurdverklaring”, aldus de politieagent.

Kijk mee met de politiehelikopter en zie vanuit de lucht hoe zo’n aanhouding eruitziet.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant