Afbeelding

Estlandse delegatie op bezoek bij CulturA & Zo in Nootdorp

Actueel 1.459 keer gelezen

Een Estlandse delegatie uit Tartu, de culturele hoofdstad van Europa in 2024, heeft vrijdag 12 april een werkbezoek gebracht aan het multifunctionele cultuurhuis CulturA & Zo in Nootdorp. De delegatie bestond uit mensen van het stadsbestuur, de Bibliotheek en het museum uit Tartu. Reden voor dit werkbezoek is dat zij willen zien hoe een multifunctionele cultuurorganisatie meerdere culturele partners in één accommodatie onderbrengt en samenwerkt. Zij willen in 2029 een multifunctioneel cultuurhuis openen in deze mooie Estse stad.

Maria Freimann, project manager van Tartu Down Town Cultural Center was op zoek naar ‘best practices’ en stuitte al eerder op CulturA & Zo. Tijdens dit tweede bezoek aan CulturA & Zo presenteerden directeur Petra Togni en programmeur Manuela Bijl hoe het ÇulturA-concept is vormgegeven, hoe de bibliotheek een plekje kreeg en wat de strategie is om zoveel mogelijk elkaars krachten te bundelen en benutten.

“CulturA & Zo is na bijna vijf jaar echt verankerd in de samenleving. Iedereen kent de culturele huiskamer van Pijnacker-Nootdorp nu wel en we zijn dan ook erg dankbaar dat de bezoeker ons zo hoog waardeert. We hebben recent een onderzoek laten doen door een extern bureau naar de maatschappelijke waarde van CulturA & Zo en daar kwamen prachtige rapportcijfers uit. Na een bezoek of deelname aan een activiteit voelt 54 procent van de mensen zich minder eenzaam, 85 procent voelt zich gelukkiger en 76 procent heeft nieuwe mensen ontmoet. Daar zijn we heel erg trots op. Het is dan ook des te leuker dat we zoveel belangstelling krijgen voor ons unieke concept in Nederland, en vandaag dus helemaal uit Estland”, licht Petra Togni toe.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant