Foto: Spa Media
Foto: Spa Media

Politie onderzoekt explosie bij appartement in Pijnacker Noord

Actueel 10.976 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen weekend heeft zich een explosie voorgedaan voor de deur van een appartement in een flat aan de Thorbeckelaan in Pijnacker. De schade is aanzienlijk. Buurtbewoners zijn hevig geschrokken. Enkele bewoners meldden zich zelfs maandag bij zowel de woningcorporatie als de gemeente om hun angst en zorgen te uiten.

Een woordvoerster van Politie Eenheid Den Haag licht toe wat er is gebeurd: “In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 april kregen wij rond 01.25 uur een melding dat er mogelijk een explosie had plaatsgevonden bij een woning aan de Thorbeckelaan in Pijnacker. Er werd een harde knal gehoord en meerdere woningen liepen schade op”, zo laat ze weten.

Onderzoek in volle gang

Het onderzoek naar de oorzaak is in volle gang, meldt de politie dinsdagmiddag. “Mensen die informatie hebben die van belang kan zijn, worden verzocht contact met ons op te nemen. Er is vooralsnog niemand aangehouden”, aldus de politiewoordvoerster.

Ook de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp is op de hoogte van de zorgen van buurtbewoners. “Op basis van de huidige politie-informatie is er geen reden om maatregelen te treffen, zoals het sluiten van de woning. Het sluiten van een woning heeft namelijk een grote impact op de betrokkenen en moet proportioneel zijn”, zo meldt een woordvoerster van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Kans op herhaling niet aannemelijk

“De kans op herhaling van een dergelijk incident wordt op dit moment als niet aannemelijk beschouwd op basis van de politie-informatie. Daarom is het niet proportioneel om de woning te sluiten. Mocht uit aanvullende politie-informatie blijken dat er wel een aannemelijke dreiging bestaat, dan zal de burgemeester opnieuw overwegen of sluiting van de woning noodzakelijk is”, aldus de woordvoerster.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant