Afbeelding

‘Actiegroep Oude Polder’ biedt petitie aan

Actueel 2.476 keer gelezen

Pijnacker - Donderdag 15 september heeft de ‘Actiegroep Oude Polder’ en de Bewonersverenigingen van Tolhek, Keijzershof en Klapwijk aan de burgemeester en de gemeenteraad de petitie “Bouw niet in de Oude Polder in Pijnacker” aangeboden. 

De actiegroep was de petitie gestart nadat zij het gevoel hadden gekregen dat het college niet goed had geluisterd naar de bezwaren die omwonenden hebben tegen bebouwing en bedrijvigheid op het stukje groen aan de rand van de wijk. “Wij hebben overigens helemaal niets tegen een hondenpension of de ondernemers zelf. Het gaat ons puur om de invulling van deze specifieke locatie”, benadrukt het comité. De petitie is binnen twee weken door maar liefst 197 mensen ondertekend. Aansluitend aan het aanbieden van de petitie stond het onderwerp “Oude Polder, dierenpension” op de raadsagenda. 

“Het pension kan niet langer op de huidige locatie Overgauwseweg blijven vanwege het feit dat ze daar al zestien jaar illegaal zitten”, legt Nita Graafland van de fractie Graafland uit. Een groot deel van de fracties gaf aan dat ze bezwaren hebben tegen de voorgestelde locatie Oude Polder, maar ze begrijpen wel dat het hondenpension voorziet in een behoefte binnen de gemeente. 

Nita Graafland complimenteerde het college met het feit dat ze voor de eigenaren van het hondenpension op zoek zijn gegaan naar een alternatieve locatie, maar ze laat in een reactie weten dat het de wereld op zijn kop is. “Ik begrijp heel goed dat de eigenaren denken dat ze niet illegaal bezig waren. Immers als je er al zestien jaar zit en als er wethouders en raadsleden zijn die ook al jaren hun hond aanbieden voor opvang dan denk je toch ook niet “ik doe iets verkeerd”. Het college of - de raadsleden die van de situatie op de hoogte waren - hadden natuurlijk deze illegale situatie allang kunnen legaliseren. Als je echt vindt dat het hondenpension broodnodig is binnen de gemeente, dan zorg je op het moment van constateren van de illegale situatie dat je op zoek gaat naar een oplossing. Daarmee geef je richting de ondernemers ook een heel duidelijk signaal af. Doordat er jaren niet is gehandhaafd en er verwachtingen zijn gewekt richting de ondernemer en doordat het college nu uit coulance zélf actief op zoek gaat naar een alternatieve locatie, werk je wat mij betreft normvervaging in de hand en geef je een verkeerd signaal af richting toekomstige ondernemers die strijdig met het bestemmingsplan een onderneming starten op een locatie waar het niet mag”, aldus Graafland. 

De vergadering eindigde met de opdracht van de raad aan het college: “Onderzoek de mogelijkheden voor een andere locatie waar het college invloed op heeft”. De wethouder geeft aan uitvoering te willen geven aan de opdracht, maar geeft heel duidelijk aan dat de ondernemer dan “valse hoop” wordt gegeven, omdat hij vooralsnog geen mogelijkheden ziet voor een andere locatie binnen de gemeentelijke grenzen die in handen is van de gemeente. “Het laatste woord is nog niet gezegd, maar het heeft er alle schijn van dat de hondenpension niet komt op de voorgestelde locatie”, vermoedt Graafland die zich onlangs heeft afgesplitst van de partij Eerlijk Alternatief (EA), omdat ze van mening is dat ze niet vrijuit haar raadswerk kan en mag doen, nu (EA) onderdeel is van het college.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant