Foto: Twitter @JannoMeijer
Foto: Twitter @JannoMeijer

Bewonersavond over komst hondenpension in ‘Oude Polder’ druk bezocht

Actueel 4.350 keer gelezen

Pijnacker - Woensdagavond was er in de ‘Huiskamer’ aan de Floralaan in Pijnacker Zuid een informatiebijeenkomst voor omwonenden over de plannen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp met de Oude Polder. In deze polder zijn plannen voor het vestigen van een hondenpension, dit zorgt voor veel onrust in de wijk.

De bijeenkomst was georganiseerd door de Actiegroep Oude Polder en de Bewonersverenigingen van Tolhek, Keijzershof en Klapwijk. In een goedgevulde huiskamer werden de bewoners geïnformeerd over de geschiedenis van de polder en de plannen die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd zoals bijvoorbeeld het Busmuseum. 

Tijdens de bijeenkomst waren er ook veel gemeenteraadsleden die hun betrokkenheid toonden en ook het gesprek aan gingen met de bewoners. Veel vragen waren er over de in de plannen genoemde weg door de Oude Polder naar de Hoogseweg. Dit wordt gezien als een zoethoudertje van de gemeente naar de bewoners. Want de kosten voor deze uit de kluiten gewassen oprit van € 816.000 zijn nog niet eens alle kosten, zo zijn de kosten voor de aanleg van een riolering hier bijvoorbeeld nog niet in opgenomen. “Er zal dus voor één bedrijf veel belastinggeld worden gebruikt”, stelt het comité.

Veel bewoners van de Gantellaan en directe omgeving spraken hun zorgen uit over de toename van dagelijks verkeer en zeker tijdens de haal- en brengmomenten van de vier scholen dit in de directe nabijheid van de polder staan. De bewoners van de Duikersloot konden dit beamen, want op dit moment rijden er ook auto’s over het fietspad vanaf de Zijdeweg naar de Duikersloot, gevreesd wordt dat dit onwenselijke en zeer gevaarlijke gedrag alleen maar zal toenemen.

De bijeenkomst mag zeker een succes worden genoemd, zeker na de dramatisch verlopen bijeenkomst die door de gemeente zelf was georganiseerd en waar enkele bewoners, die een normale vraag stelden, naar eigen zeggen werden uitgefoeterd door één van de ambtenaren. “De bewoners hebben afgelopen woensdag in een goede sfeer hun zorgen geuit, maar er zijn ook wat zaken aan het licht gekomen, waarvan het lijkt dat deze bewust achterwege zijn gehouden door de gemeentelijke plannenmakers”, zo laat het comité stellig weten.

“De bewoners zijn tijdens de informatiebijeenkomst ook goed geïnformeerd over de mogelijkheid tot inspreken bij de raad, het voorleggen van zienswijzen en andere zaken om voor eens en altijd duidelijkheid te krijgen: ‘waarom moet en zal de gemeente deze oude en groene polder nu zo nodig volbouwen?’ Maar ook dat deze plannen op deze locatie niet kunnen, waarom bouwen in een polder als er een paar honderd meter verder aan de Kleihoogt in Berkel een pension leegstaat? Dit scheelt onnodig bouwen en behoudt van het geliefde groen voor zowel mens als dier”, blikt men terug op de bijeenkomst.

Een aantal van de aanwezigen heeft aangegeven in te zullen spreken tijdens de raadsvergadering van woensdag 7 september aanstaande en de beide voorzitters van de bewonersverenigingen en leden van de actiegroep zullen zeker aanwezig zijn tijdens deze avond.

Petitie
De actiegroep is inmiddels een petitie gestart op de site petities.nl/petitions/bouw-niet-in-de-oude-polder-in-pijnacker. “We zijn tegen de komst van bebouwing in de Oude Polder van Pijnacker. We willen geen geluidsoverlast, verkeershinder of waardedaling van onze huizen”, zo schrijft men. Al bijna 50 bewoners hebben de petitie ondertekend.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant