Logo telstar-online.nl
<p>John de Wolf vertelt over de overval. Sjaak en Koert lijken een mengeling van plezier en plaatsvervangende schaamte uit te stralen.</p>

John de Wolf vertelt over de overval. Sjaak en Koert lijken een mengeling van plezier en plaatsvervangende schaamte uit te stralen.

John de Wolf en Sjaak Polak in het Theater Cultura & Zo

  •   keer gelezen   Actueel

Voetballers kunnen theater maken op het veld maar ook in een echt theater. Onder de noemer De Rebellen zijn voormalige (top)voetballers door Nederland on tour om ‘sterke verhalen’ over vooral toen en ook een beetje nu te vertellen.

Vrijdag waren Sjaak Polak en John de Wolf in Theater Cultura & Zo in Nootdorp. Een goed gevulde zaal met veel voetbalfans die normaal misschien niet zo snel naar een theater gaan, genoot een paar uur van de natuurlijk waar gebeurde verhalen die John en Sjaak in hun rijke loopbaan hadden meegemaakt. 

Het sterkste verhaal was van John de Wolf. Op Oudjaarsdag ontplofte bij hem thuis in de achtertuin een heel stevig stuk vuurwerk. Daar bleek uiteindelijk teammaat Regi Blinker achter te zitten. De Wolf reageerde met enkele handlangers op deze streek door een overval in scène te zetten, compleet met een vermeend vuurwapen, bivakmutsen, enzovoort. Blinker scheet letterlijk in zijn broek van angst, maar opnieuw was er een voetbalverhaal voor de eeuwigheid geboren.
Het was een vermakelijke avond, onder leiding van RTL-man Koert Westerman. De machomannen konden lekker vertellen, maar zouden wel iets meer interactie mogen maken met het publiek en ook best iets meer van hun zachtere zijde kunnen laten zien! (SO)

Meer berichten