Logo telstar-online.nl
Indrukwekkende herdenking voorafgaand aan Avanti tegen SCO. (foto: Nicolien de Bakker)
Indrukwekkende herdenking voorafgaand aan Avanti tegen SCO. (foto: Nicolien de Bakker)

Indrukwekkende herdenking Bram Post

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Met een indrukwekkende minuut stilte herdacht korfbalvereniging Avanti zaterdag, voorafgaand aan het hoofdklasseduel tussen het eerste team en titelconcurrent SCO, het op 26 april overleden erelid Bram Post.

Bram Post was een Avantiaan tot in het diepst van zijn vezels, een supporter in zijn ultieme vorm en een familieman bij uitstek. Vanaf het allereerste moment dat Avanti zich in 1962 afscheidde van DSVP en als zelfstandige vereniging verder ging, zette hij zich in voor de korfbalclub uit Pijnacker. Bram Post initieerde, motiveerde, adviseerde, organiseerde en stopte niet voordat hij Avanti opnieuw een beetje beter en mooier had gemaakt. Hij was bestuurslid, voorzitter en zat in de jeugdcommissie die namens Avanti het eerste schoolkorfbaltoernooi organiseerde, dat 23 juni aanstaande alweer zijn 49-ste editie beleeft.

Ook was Bram Post betrokken bij de bouw van het eerste clubhuis. Zijn laatste wapenfeit was het rookvrij maken van het Avanti-terrein als eerste club in Pijnacker, waarmee hij een voorbeeld stelde dat inmiddels door de Hartstichting is overgenomen. Avanti won het cruciale duel met SCO overtuigend met 20-15 en heeft daarmee promotie naar de ereklasse nog volledig in eigen hand. Bram Post zal dat nieuwe succes, na het bereiken van de Korfbal League, helaas niet meer meemaken. Hij werd 70 jaar.

Meer berichten