Voetbaloverzicht: Doek valt voor RKDEO

Sport 43 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - DSVP kwam bij het sterke GHC tot een verassende 0-1 overwinning. Hierdoor heeft het, in de strijd om van de onderste drie plekken weg te blijven, goede zaken gedaan.

In de eerste helft legde de Pijnackerse ploeg een goed spelletje op de grasmat, maar scoorde niet. Dat gebeurde wel in het tweede deel toen de bal, na een scherpe voorzet van invaller Bart Snijder, in het Leidse doel verdween.

Ook SV Nootdorp deed goede zaken tegen een Leidse club door, na eerst met 1-0 achter te hebben gestaan, met 1-2 van RCL te winnen. Doelpuntenmakers Danny Wilschut en Marvin Lionhard. Door deze zege is er nog steeds hoop dat degradatie ontlopen kan worden. Nootdorp staat nu derde van onderen, een plek die een promotie-degradatie duel oplevert. De laatste wedstrijd is bij Haaglandia, eerst komt Lyra nog op bezoek.

Oliveo boekt de ene na de andere zege en won zondag met 1-2 bij het lastige VOC. Het heeft zodoende nog steeds kans op de titel. Het heeft nu een punt voorsprong op SVV/SMC dat aanstaande zondag moet inhalen tegen degradatikandidaat DHL. Als SVV/SMC weet te winnen, dan neemt het de koppositie over. Maar ook dan blijft het tot aan de laatste wedstrijd nog spannend. Voor Oliveo scoorden Bjorn Raven en Leroy Verstegen.

Voor RKDEO is het doek gevallen. Bij mededegradatiekandidaat UNO zag DEO geen kans om de laatste strohalm te grijpen: de Nootdorpers kregen met 5-1 de kous op de kop. Bij de stand 4-0 scoorde Bart van de Sande, uit een vrije trap, het DEO-doelpunt. Door deze uitslag blijft DEO, met 11 punten uit 20 wedstrijden, op de onderste plaats staan. Degradatie is, na een eenjarig moeizaam verblijf in de tweede klas helaas een feit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant