Avanti verliest van koploper

Sport 37 keer gelezen

Pijnacker – In een druk bezochte sporthal de Viergang is Avanti er niet in geslaagd de spanning terug te brengen in de competitie. Met een 12-16 nederlaag moest Avanti haar meerdere erkennen in koploper VEO en heeft nu afgehaakt in de strijd om het kampioenschap.

Met een goed gevulde tribune (ook van VEO-zijde was een grote supportersschare aanwezig) hadden beide ploegen aanvankelijk moeite om de korf te vinden. Maar VEO had als eerste het vizier op scherp en had halverwege de eerste helft een 1-4 voorsprong te pakken. Nadat Avanti was teruggekomen tot twee punten (4-6) sloeg VEO het volgende gaatje naar vier doelpunten verschil (4-8). Er werden zeer felle duels onder de korf uitgevochten om de juiste afvangpositie te bemachtigen. Vooral David Post en zijn tegenstander Wouter Jansen vochten verbeten duels uit. VEO was deze wedstrijd gemiddeld genomen beter in de rebound en kon via meerdere spelers en speelsters scoren. Bij Avanti kwamen de doelpunten maar van een paar spelers.

Na een ruststand van 6-9 leek Avanti via twee strafworpen van Mathijs Kranenburg dichterbij te komen (9-11), maar door een aantal slordigheden in de passing in de aanval van Avanti werd VEO in de gelegenheid gesteld om de marge weer naar vier doelpunten uit te breiden. Deze voorsprong gaf de ploeg uit Voorburg niet meer uit handen en zij wonnen de wedstrijd met 12-16.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (5), Ronald Struijk (5), David Post en Dé Post.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant