(Beelden: Privé-archief familie Gijzemijter)
(Beelden: Privé-archief familie Gijzemijter)

Familie Gijzemijter hoopt tien jaar later alsnog op antwoorden dood 20-jarige Michiel

Regio 2.745 keer gelezen

Regio - Vrijdag 28 december 2018 is het precies tien jaar geleden dat het stoffelijk overschot van de 20-jarige Michiel Gijzemijter, onder uiterst verdachte omstandigheden, werd gevonden in een garagebox aan de Burgemeester Keijzerlaan in Leidschendam.

Michiel was die avond op stap geweest bij jeugdsoos Dormibella aan de Koningin Julianaweg in Leidschendam. Hij reed op zijn mountainbike naar huis, maar kwam nooit aan. Rond half vijf in ochtend werd het ontzielde lichaam van Michiel gevonden in de garagebox. Er is brand gesticht en de Leidschendammer heeft een hoofdwond. Hij is vrijwel zeker gestikt in de rook. Het is nooit duidelijk geworden wat er die fatale nacht is voorgevallen.

De familie Gijzemijter hoopt dat mensen nu tien jaar later alsnog durven te praten. Desnoods anoniem. De familie heeft een speciaal e-mailadres geopend voor tips: michielgijzemijter@gmail.com. Hoe onbelangrijk jouw informatie misschien ook lijkt, het kan net het laatste puzzelstukje zijn!

Radio en krant
Woensdag 19 december 2018 staat er in huis-aan-huisblad Het Krantje een uitgebreid interview met de zus van Michiel. Esther Gijzemijter vertelt over haar broer die vol levensvreugde zat en een passie had voor het brandweervak. Gisteravond was Esther te gast in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM. Beluister het radio-item hieronder terug.

Uit de krant