Wim en Pieta Huisman kregen bezoek van de burgemeester. Links zoon Dick en zijn partner Daniëlle.
Wim en Pieta Huisman kregen bezoek van de burgemeester. Links zoon Dick en zijn partner Daniëlle.

Wim Huisman en Pieta Meijndert 65 jaar getrouwd

Actueel 1.630 keer gelezen

Toen Wim Huisman uit Pijnacker en Pieta Meijndert uit Bergschenhoek 50, 55 en 60 jaar getrouwd waren, hoefde er nog geen wethouder of burgemeester op bezoek te komen, maar nu ze op 16 april liefst 65 jaar in de echt verbonden waren, moest het er dan toch maar een keer van komen. En dus kwam burgemeester Björn Lugthart donderdag 18 april al vroeg op de dag bij het echtpaar op de koffie.

Het ‘briljanten huwelijkspaar’ – zo heet dat als je 65 jaar getrouwd bent, woont de laatste paar jaar in Het Helmhuis, met zicht op de RK-kerk waar muziek- en zangliefhebster Pieta vanaf haar balkon soms het kerkkoor hoor oefenen of uitvoeren. Ze vindt het heerlijk om bekende liederen mee te zingen of mee te neuriën, zoals ze dat ook doet als op er televisie iets muzikaals te zien en te horen is.
Echtgenoot Wim is er nooit zo’n fan van, maar soms is Pieta toch echt niet te stuiten. Ze is eigenlijk nooit te stuiten geweest. Echt een gezelligheidsmens die meer dan 55 jaar lid was van het koor Cantando dat vroeger Hallelujah heette. Met mede-zangeres Fien Kindt lachte ze altijd zo veel en zo hard op het koor, dat haar oren er zeer van deden, zoals zij het zelf uitdrukt.
Wim Huisman (90 lentes jong intussen) is een Pijnackernaar. Hij is geboren in de Zuiderstraat maar verhuisde een paar maanden na zijn geboorte naar de Sophiastraat waar hij meer dan 85 jaar heeft gewoond. Zijn moeder overleed al op haar 62ste en toen zijn Wim en Pieta bij pa Huisman gaan inwonen. Pieta heeft 23 jaar voor haar lieve schoonvader gezorgd en dat was voor haar helemaal geen opgave.

Hun enige zoon Dick was een jaar of zeventien achttien toen zijn opa Huisman op z’n 88ste overleed. “Ik zat niet in militaire dienst toen dat gebeurde. Ze gaven me zonder probleem een week vrijaf.” Pieta en Wim zijn altijd in de Sophiastraat blijven wonen. Als het aan Wim had gelegen, woonde hij er nog. Pieta wilde graag naar Het Helmhuis waar alles gelijkvloers is. Zeker gezien het verminderde ‘loopvermogen’ van Wim is het enkele jaren geleden een goede zet geweest. Vindt intussen ook Wim Huisman, die niettemin ontzettend verknocht was aan het huis waar hij zo lang woonde. En aan de tuin waar hij heerlijk tuinierde en fuchsia’s kweekte.
Wim heeft altijd in de tuinbouw gewerkt, bij uiteenlopende kwekers. Liefst 34 jaar heeft hij bij Geert van Koppen aan de Overgauwseweg gewerkt. Tot zijn 59ste. Toen kon hij gebruikmaken van een regeling. Verveeld heeft hij zich na zijn pensioen nooit. Geert en Bep van Koppen waren dinsdag 16 april ook bij het feestje dat werd gevierd bij Tout le Monde.
Een van de bezigheden van Wim Huisman na zijn pensioen was het onderhoud van de tuin rondom De Acker in Pijnacker-Noord. De burgemeester vraagt ‘traditiegetrouw’ waar de echtelieden elkaar destijds hebben ontmoet.
Pieta was achttien jaar en woonde met haar vader en moeder en nog negen kinderen in Bergschenhoek. Wim Huisman, 22 jaar op dat moment, was vanuit Pijnacker met zijn vrienden ‘op jacht’, zoals hij het zelf noemt. Blijkbaar had hij Pieta al eens eerder gezien, anders ga je niet diverse malen langs iemands huis fietsen. Uiteindelijk besloot Pieta maar eens naar buiten te lopen en zo was de eerste afspraak snel gemaakt.

Wim was op een zaterdagavond een keer te laat thuis – het was al zondag en dat werd in protestantse kringen niet op prijs gesteld – en kreeg van zijn schoonvader een uitbrander waar hij stevig van schrok. Maar al snel was het allemaal dik in orde bij het gezellige gezin Meijndert waar iedereen altijd welkom was. Van de tien kinderen zijn er nog zes in leven, tot vreugde van de 87 lentes jonge Pieta die nog drie zussen heeft en twee broers.
Pieta en Wim hopen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. In het Helmhuis zitten ze lekker centraal. Wim loopt lastig en Pieta begint dingen te vergeten, maar ze houden de moed er in. Pieta kan nog goed uit de voeten. Ze fietst nog en iedere week gaat ze op visite bij haar vroegere zangvriendin Fien Kindt! (SO)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant