Jaarwisseling Haaglanden beheersbaar

Regio 15 keer gelezen

Haaglanden – De jaarwisseling in de regio Haaglanden is – in vergelijking met vorig jaar – beheersbaarder verlopen. De Mobiele Eenheid (ME) trad in Delft en Zoetermeer. In Zoetermeer was de aanwezigheid van de ME voldoende om de orde te herstellen. Wel kijken de hulpdiensten terug op een drukke nacht.

De jaarwisseling in Haaglanden is minder heftig verlopen dan vorig jaar. Dat komt door proactief optreden van politie, Openbaar Ministerie, brandweer en gemeenten waarbij in de voorfase veel brandbaar materiaal werd opgeruimd, een aantal verdachten werd aangehouden en in Den Haag een groot aantal potentiële raddraaiers is aan-geschreven. Maar ook door de regiobrede ondersteuning op straat van betrokken buurtbewoners en bewonersorganisaties.

Er werden in de gehele regio 37 auto’s in brand gestoken. Dat is minder dan vorig jaar, toen in regio 52 auto’s in brand werden gestoken. De politie hield gedurende de nacht drie personen aan op verdenking van brandstichting van personenauto’s. Het autobrandenteam van politie Haaglanden onderzoekt de autobranden. De politie hield in de periode van oudejaarsdag 00.00 uur tot nieuwjaarsdag 07.00 uur in de regio 93 verdachten aan voor aan Oud en Nieuw gerelateerde misdrijven zoals openlijke geweldpleging, vernielingen en brandstichting.

Supersnelrecht

Het arrondissementsparket in Den Haag brengt maandag 4 januari een aantal zaken via het zogenoemde supersnelrecht voor de rechter.

Gewonde agenten

Drie agenten raakten gewond. In Den Haag kreeg een agent een onbekende vloeistof in zijn gezicht gespoten. De vermoedelijke dader is aangehouden. Twee anderen raakten in het Westland gewond toen zij door een lawinepijl werden geraakt. Zij werden door de GGD behandeld aan hun verwondingen.

Brandweer en GGD

De Brandweer moest naast het blussen van autobranden, voor meerdere woningbranden en een brand bij een school in Den Haag uitrukken. De brandweer spreekt van een drukke nacht zonder noemenswaardige incidenten. In de avonduren kregen zij veel meldingen van buitenbranden variërend van containers tot het verbranden van rommel. Dit liep door tot 04.30 op nieuwjaarsdag. Daarna nam het af. Er zijn in totaal vijf middelbranden (Den Haag, Delft, Voorburg, Naaldwijk, en Rijswijk) geweest. De GGD kwam in actie voor acht vuurwerkslachtoffers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant