Afbeelding

Tegel inleveractie op zaterdag 20 april

Gemeente 1.434 keer gelezen

De gemeente Pijnacker-Nootdorp doet mee aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. In deze landelijke wedstrijd strijden gemeenten tegen elkaar om de meeste tegels te vervangen door groen. Om het vergroenen te stimuleren, houden de gemeente, De Papaver (gemeente Delft) en Intratuin Pijnacker op zaterdag 20 april een speciale actie.

Gratis tegels inleveren

Op de parkeerplaats van Intratuin Pijnacker staat dan tussen 10.00 en 16.00 uur een bemande container. Hier kunt u gratis de tegels, die u uit uw tuin heeft verwijderd, inleveren. In ruil hiervoor ontvangt u een voucher. Deze kunt u tot 1 juli 2024 bij Intratuin Pijnacker besteden aan tuinplanten. De waarde van de voucher is afhankelijk van het aantal tegels dat u inlevert. Het bedrag kan oplopen tot € 12,50.

Tuinadvies

Tegelijkertijd met deze inzamelactie verzorgt de Intratuin samen met het Hoogheemraadschap van Delfland, Papaver en de gemeente het Klimaatplein. Hier kunt u advies krijgen over welke plant u waar kunt planten én wat de beste optie is voor de biodiversiteit. Ook is er een gratis workshop voor kinderen. Registreren is niet nodig.

Geef uw gewipte tegels door

Meld de verwijderde tegels aan via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen, inclusief voor en na foto als bewijs. Uw stenen worden vervolgens opgeteld bij de tegelstand van onze gemeente. De gemeente met de meest gewipte tegels, wint het NK Tegelwippen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant