Afbeelding

Stekjesbieb in CulturA & Zo geopend: “maak van een stekje een grote sterke plant”

Cultuur 2.077 keer gelezen

Aleksandra Pavlovic, coördinator vestiging Nootdorp Bibliotheek Oostland, kwam met een lumineus idee voor een Stekjesbieb. Er kunnen nu stekjes in de ‘Stekjesbieb’ geruild worden! De Stekjesbieb zit op de eerste etage van CulturA & Zo bovenaan de achterste trap in het gebouw.

Het werkt eenvoudig: plaats een gezond stekje in een papieren bekertje, neem een ander stekje mee naar huis en zie jouw stekje uitgroeien tot een sterke plant. En maak je geen zorgen als je niet weet hoe! Er zijn (bibliotheek)boeken beschikbaar om je te helpen.

Ontmoet je groene buren

De stekjesbieb is een gezellige, zonnige plek. Je vindt de stekjesbieb als je doorloopt bij de zelfservice en de trap omhoog, daar kun je de stekjes ruilen. Het is ook een leuke manier om je buren te ontmoeten en je liefde voor planten te delen. Of je nu al groene vingers hebt of net begint, iedereen is welkom!

Groen doet goed

Door planten te delen, maken we niet alleen het huis en omgeving groener, maar het versterkt ook- ook het gemeenschapsgevoel. Want je leert mensen kennen die ook van planten houden. Samen groeien en bloeien! Wil je deel uitmaken van de bijbehorende WhatsApp-community? Scan de QR-code in de bibliotheek en word lid. De stekjesbieb is meer dan alleen een plek voor planten; het is een plek van verbinding en inspiratie. Kom langs, ruil stekjes en zie hoe onze gemeenschap bloeit!


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant