Afbeelding

Voorlezen met plezier tijdens de BoekStartdag bij de bibliotheek

Actueel 413 keer gelezen

Kom op zaterdagmiddag 1 juni naar de landelijke BoekStartdag in de Bibliotheek Oostland. In de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo, kun je samen met je dreumes of peuter leuke workshops volgen. Met BoekStart willen bibliotheken laten zien hoe belangrijk het is dat kinderen zo jong mogelijk worden voorgelezen, in welke taal dan ook. Deze dag is dé gelegenheid om samen met je kindje te ontdekken hoe leuk het is om met boekjes en taal bezig te zijn.

Wat staat er op het programma?

In aanloop naar de landelijke BoekStartdag kunnen ouders een webinar volgen over voorlezen aan de allerjongsten op een leuke en speelse manier. Jolien Hesselberth vertelt hierover in het Webinar ‘Met je baby en dreumes plezier beleven aan voorlezen!’ op 30 mei 2024 om 20.00 uur.

Zaterdag 1 juni - Pijnacker, Buurt & Zo: Voorleesvoorstelling Muzikaal Verhaal door Félice van der Sande. o Hey, baby kijk! 14.00 - 14.45 uur voor kinderen tussen 0-2 jaar o Hey, baby kijk! 15.00 – 15.45 uur voor kinderen tussen 0-2 jaar o Hé, wie zit daar op de wc? 16.00 – 16.45 uur voor kinderen tussen 2-4 jaar

Wil je meer weten over de landelijke BoekStartdag, het webinar of de inhoud van de voorstellingen? Kijk dan op de website van de bibliotheek www.bibliotheekoostland.nl/boekstartdag-2024. Via deze weg kun je je ook aanmelden voor de activiteiten. Inschrijven kan tot 31 mei en er is maar een beperkt aantal plekken, dus meld je snel aan!

Gratis lidmaatschap van de bibliotheek! Kinderen tot 18 jaar worden gratis lid van de bibliotheek. Kleintjes tot 1 jaar oud krijgen bij een lidmaatschap zelfs een gratis BoekStartkoffertje met leuke boekjes en informatie erin.

Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Dit jaar wordt alweer de vierde landelijke BoekStartdag georganiseerd. Met dit initiatief hopen bibliotheken dat ouders regelmatig naar de bibliotheek komen met hun kind en al vroeg starten met voorlezen. Hoe eerder je met voorlezen begint, hoe beter. Regelmatig voorlezen zorgt voor leesplezier, versterkt de band tussen ouder en kind, en draagt bij aan de taalontwikkeling. Baby’s, peuters en kleuters die door hun ouders worden voorgelezen, zijn taalvaardiger en hebben meer succes op school.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant