Centraal in zijn concert ‘Ergens tussen Chopin en Vangelis’ staat de vleugel.
Centraal in zijn concert ‘Ergens tussen Chopin en Vangelis’ staat de vleugel.

Verrassend muziekoptreden in CulturA & Zo

Cultuur 1.769 keer gelezen

Op donderdag 4 april treedt Hermane Rijks op in CulturA & Zo. Voordat hij in Zuid Spanje neerstreek heeft componist Hermane meer dan 30 jaar in Latijns-Amerika, de VS, Oost-Europa en verschillende Afrikaanse landen gewoond, waar hij zich liet onderdompelen in de lokale muziekstijlen. Een avond kennismaken met allerlei genres muziek. De avond start om 20.15 uur en kaarten via www.culturaenzo.nl/agenda.

Hermane is een minutieuze componist die de gebruikelijke “steeds herhalende vier akkoorden” van de meeste hedendaagse muziek voorbij wil streven. Zijn doel: virtuoze stukken creëren, die tegelijkertijd ook een fragiele schoonheid bezitten om de luisteraar te ontroeren. Hij laat zich inspireren door grote klassieke meesters als Chopin en Beethoven, maar ook door tijdgenoten als Vangelis, Zimmer en Einaudi. Het resultaat is een delicate en prodigieuze samensmelting van pop- en soulsongs met gospel-, flamenco-, latin- en ook klassieke invloeden.

Virtuoos op de vleugel
Centraal in zijn concert ‘Ergens tussen Chopin en Vangelis’ staat de vleugel, waaromheen hij een tapijt weeft van pulserende synth texturen, diepe bastonen en vocoder harmonieën, om uit te monden in een grote finale. Meer informatie kunt u vinden op www.hermane.info.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant