Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Gesprekken Hofland verlopen 'zeer moeizaam'

Actueel 97 keer gelezen

Pijnacker - Volgens burgemeester Francisca Ravestein verlopen de onderhandelingen met zorginstelling Pieter van Foreest 'zeer moeizaam'. De gemeente wil voormalig zorgcentrum Het Hofland aan de Oranjelaan graag aankopen of huren om starters en statushouders te huisvesten.

De burgemeester liet zich aan de redactie van deze krant ontvallen dat de gesprekken 'zeer moeizaam' verlopen. Toch heeft Francisca Ravestein hoop op een goede afloop. "Men ziet zelf ook wel in dat het pand al te lang leegstaat", zo zegt ze. Volgens de burgemeester ligt een 'communicatie die over veel schijven gaat' mede ten grondslag aan het feit dat er nog geen duidelijkheid is. Verder wilde ze niet ingaan op de inhoud van de gesprekken.

De komende maanden moeten er nog zo'n 62 statushouders worden gehuisvest. De gemeente heeft opdracht vanuit Het Rijk om dit zo snel mogelijk door te regelen, anders volgt een boete die op kan lopen tot 4,5 miljoen euro. De gemeente heeft daarom een plan gepresenteerd waarin onder anderen het leegstaande Hofland en het jeugdhonk naast het Baken worden ingezet om het huisvestingsprobleem op te lossen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant