Deze foto maakte Maarten Knol afgelopen zaterdag op Koningsdag. Bert liep er in oranje en roodwitblauw heel feestelijk bij.
Deze foto maakte Maarten Knol afgelopen zaterdag op Koningsdag. Bert liep er in oranje en roodwitblauw heel feestelijk bij.

Bert van Tilburg plotseling overleden

Actueel 7.917 keer gelezen

Groot is bij velen de schok dat Bert van Tilburg plotseling is overleden. Zondagavond of zondagnacht overleed de bekende Pijnackernaar aan een hartstilstand. Bert is tachtig jaar geworden.

Vorige week dinsdag was hij nog van de partij bij de plaatsing van de zogenoemde Stolpersteine voor vijf Joodse inwoners van Pijnacker die slachtoffer zijn geworden van de Tweede Wereldoorlog.

Zaterdag op Koningsdag liep Bert er nog vrolijk uitgedost bij in het oranje en het roodwitblauw. Hij plaatste nog een foto op Facebook. Fotograaf Maarten Knol legde het karakteristieke hoofd van Bert zaterdag nog haarscherp vast.

Bert was vooral bekend als zwemonderwijzer. Tientallen jaren leerde hij op z’n vrolijkst heel veel generaties Pijnackerse kinderen zwemmen. Bert was zeer gezien en een heel populaire badmeester.

Politiek actief
Vervolgens was Bert ook politiek actief. Hij werd met voorkeurstemmen gekozen in de fractie van de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. Later begon Bert met Hanneke van de Gevel de lokale partij Eerlijk Alternatief waar hij nadien erelid van is geworden. Bert was ook onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau en drager van Penning van Verdienste van de gemeente Pijnacker-Nootdorp

Met zijn vrouw Anny - onze voormalige collega bij de Telstar - zag je Bert met een grote grijns op de brommer overal en nergens rijden. Ieder een eigen scooter en altijd een afstandje ertussen. Ineens is die afstand immens geworden. We wensen zijn naaste familie - natuurlijk vooral Anny - heel veel sterkte bij het verwerken van deze schok.

Vrijdag is in de Dorpskerk de uitvaart van Bert. We zullen met een glimlach aan hem terugdenken. (SO)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant