Jordi van Zuidam is hier namens Avanti/Post Makelaardij op weg naar een doelpunt in de derby tegen Excelsior (foto: Nicoline de Bakker)

Zege Avanti in derby tegen Excelsior

Sport 636 keer gelezen

Pijnacker - Dertien jaar hadden de fans moeten wachten op een reprise van de laatste korfbalderby tussen Avanti/Post Makelaardij en Excelsior uit Delft.

Eindigde de burenruzie in 2013 nog met minimaal verschil in het voordeel van de club uit Pijnacker, anno 2024 hield Avanti/Post Makelaardij geen spaan heel van de Delftse opponent: 22-12.
Beide ploegen verschenen niet compleet aan de start, als gevolg van de vakantieperiode. De wedstrijd stond dan ook aanvankelijk voor 6 april gepland, toen Avanti massaal naar Den Bosch trok om haar B1 kampioen van Nederland te zien worden. Met 4 mei als officieel inhaalweekend was niet door iedereen rekening gehouden.
Veel verschil hadden de vakantiegangers echter niet gemaakt. Daarvoor was het gat tussen beide ploegen simpelweg te groot. Na een enigszins stroeve eerste helft (8-6), stelde Avanti in de eerste vijf minuten na de rust orde op zaken (12-6) en drukte de thuisclub in de resterende speeltijd het krachtsverschil in doelpunten uit.
Spannend was alleen nog wie topscorer zou worden.

Een strijd die voor Lars Molijn en Vincent van Beek met beide zeven treffers uiteindelijk in een remise eindigde.