Afbeelding

Week van de Schildklier: wat te doen in Zuid-Holland?

Zorg en welzijn 949 keer gelezen

In Nederland hebben ruim 700.000 mensen een schildklieraandoening, toch is er nog veel onbekendheid over de schildklier: bij het grote publiek én bij mensen met een schildklieraandoening. Om daar verandering in te brengen, is het thema van de Week van de Schildklier (21 tot en met 25 mei) dit jaar: het zal je schildklier maar zijn. In Zuid-Holland is een informatiebijeenkomst, zijn er diverse informatiestands en is er gelegenheid om in gesprek te gaan met ervaringsdeskundige vrijwilligers. 

  • Dinsdag 21 mei 12.30 – 15.00 uur: informatiestand hal Maasstad Ziekenhuis Rotterdam 
  • Dinsdag 21 mei 16.00 – 17.30 uur: informatiebijeenkomst Maasstad Ziekenhuis Rotterdam 
  • Woensdag 22 mei 09.30 – 12.00 uur: informatiestand Reinier de Graaf Ziekenhuis Delft 

Een volledig overzicht van alle (online) bijeenkomsten is te vinden op de website weekvandeschildklier.nl. 

De Week van de Schildklier is bedoeld om meer aandacht te vragen voor schildklieraandoeningen en de impact op de gezondheid. Schildklier Organisatie Nederland (SON) geeft door het hele land bijeenkomsten en er zijn informatiestands om het publiek bewust te maken van de schildklier en mensen met klachten inzicht te geven en handvatten te bieden. Ook is de Week van de Schildklier bedoeld om mensen met een schildklieraandoening te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. 

Test je kennis
Speciaal voor de Week van de Schildklier heeft SON een quiz ontwikkeld waarmee mensen hun kennis over de schildklier kunnen testen. De quiz is in te vullen via de website schildklier.nl, in informatiestands door het hele land en via social media.  


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant