Het experiment is geslaagd. En de conclusie? In 24 uur is alles mogelijk. Speel in het nu!
Het experiment is geslaagd. En de conclusie? In 24 uur is alles mogelijk. Speel in het nu!

Een berg van stilte: speel in het nu!

Actueel 767 keer gelezen

Wat is er mogelijk in beperkte tijd? Hoe vaak zeggen we niet ‘dat doe ik morgen’ of ‘ooit zal ik…’? Wat als dat allemaal vervalt en het nu dient te gebeuren, in enkel 24 uur tijd? Kan de beperkte tijd dan alle beperkingen doen oplossen? 

Met die vragen in het achterhoofd begon een groep van veertien relatief onbekenden onlangs op een zaterdagmiddag om 15.00 een experiment. Behalve de organisator, ofwel ‘producent’, Noor Cornelissen, nieuwe inwoonster van Delfgauw, wisten geen van allen waar ze aan begonnen. Ze waren uitgenodigd voor ‘een creatief experiment van 24 uur’. Bij aankomst werd hen verteld dat ze precies 24 uur hadden om een toneelstuk vorm te geven en op te voeren. Rollen werden verdeeld en de ‘schrijver’, Lisa Rijsenbrij, kreeg twee uur om een stuk in elkaar te flansen, waarna zij dertig minuten had om de essentie van het stuk aan de ‘regisseur’, Hester Wiarda, over te dragen. 

Ondertussen was componist, Douwe Bosma, melodielijnen aan het uitschrijven. Kostuums werden gemaakt. Uitnodigingen verspreid. Decor gebouwd. Teksten ingestudeerd. Beperkingen verdwenen. Op zondag, precies 24 uur na het begin, werd het stuk midden in de natuur opgevoerd voor een publiek op het Stiltegoed in Delfgauw. Het stuk, getiteld ‘een berg van stilte’, ging over de tocht naar stilte in onze wereld vol ruis. Het personage ‘de Onrust’, schitterend vertolkt door Sophie van Marwijk Kooij, werd tot stilte gebracht door ‘het Niets’, ‘Moeder Aarde’ en ‘de Wandelaar’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant