Afbeelding

Mariaschool wandelt voor water

Actueel 512 keer gelezen

Pijnacker - Met 'Wandelen voor Water' steunt de Mariaschool de stichting 'Wij Steunen Kenia'. Zes kilometer wandelen met zes liter water op je rug! Dat hebben de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Mariaschool uit Pijnacker gedaan.

Een week voor sponsorloop hebben de kinderen gastlessen in de klas gekregen van twee bestuursleden van de stichting 'Wij Steunen Kenia'. Hier leerden ze waarom er in Kenia een waterprobleem is, terwijl er op jaarbasis meer regen valt dan in Nederland. Ze hebben berekend hoeveel water zijzelf op een dag verbruiken. Dat bleek een veelvoud te zijn van de zes liter die een kind in Kenia tot zijn beschikking heeft! Vervolgens hebben ze met elkaar besproken waarvoor zij deze zes liter water zouden gebruiken en hebben ze gezien hoe en waar, vooral de kinderen, het water dagelijks vandaan moeten halen.

Dit bleek voor de leerlingen van de Mariaschool een goede motivatie te zijn om een week later de wandeltocht van 6 kilometer te volbrengen en het enorme bedrag van 2805,34 euro op te halen! Dit bedrag wordt nog vermeerderd met 50% door Wilde Ganzen. Wandelen voor Water streeft ernaar dat iedere wereldburger structureel toegang heeft tot schoon water en goed sanitair. Ook is de stichting WSK blij met alle schrijfmaterialen die de kinderen verzameld hebben en kunnen zij deze bij een volgend bezoek aan de school in Kenia overhandigen aan de leerlingen van de Mwerenischool. Voor meer informatie: mariaschoolpijnacker.nl en wijsteunenkenia.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant