Afbeelding

Kanoroutes in de Groenzoom

Actueel 2.261 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In natuur- en recreatiegebied De Groenzoom zijn bij de inrichting van het gebied kanoroutes aangelegd. De Groenzoom maakt onderdeel uit van de Groenblauwe slinger als provinciale ecologische verbinding tussen Midden Delfland en Het Groene Hart van Zuid-Holland.

De kanovereniging uit Zoetermeer (met leden uit Berkel, Pijnacker, Nootdorp, Delft en Zoetermeer) heeft in 2018 de kanoroutes in De Groenzoom gecontroleerd en adviezen gegeven ter verbetering van de route. Daarbij is gekeken naar vaardieptes, beplanting, bereikbaarheid, informatieborden, veiligheid en bevaarbaarheid van de kanoroutes. De kanovereniging was erg blij en heeft de landschapsarchitecten, de betrokken gemeenten en waterschap Delfland gefeliciteerd met het resultaat. Het natuur- en recreatiegebied is mooi aangelegd. Het gebied is gevarieerd en vanaf het water is bijna geen stad of dorp te zien. Het is een zeer aantrekkelijk kanogebied geworden. Er zijn veel vogels, waaronder zwanen en lepelaars, te zien. Karpers liggen te zonnen aan de wateroppervlakte, soms tot op 40 centimeter van de kano. Er zijn kikkers in overvloed en overal groene natuurvriendelijke oevers en kades. Het water is kraakhelder en de kleine kreekjes zijn prachtig. Het is een oase in de randstad.

Voor kanovaarders is het echt een aantrekkelijk gebied geworden. De route is 15,3 kilometer lang: voor de recreatieve kanovaarder een mooie route middenin de drukke Randstad. De kanovereniging geeft de route een dikke 8 als rapportcijfer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant