Afbeelding

De Verbeelding 2015 voor de deur

Actueel 75 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp -  De Verbeelding, hét culturele evenement van Pijnacker-Nootdorp voor en door dorpsgenoten, vindt dit jaar plaats op 25, 26 en 27 september. Het thema is zoals elk jaar het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar: Raar… maar waar!

De aftrap is traditioneel op vrijdagavond in de bibliotheek. Het Overdagkoor uit Delfgauw gaat de Verbeelding spetterend openen met een gezongen raamvertelling. Ook de winnaars van de jeugd-selfie-wedstrijd worden deze avond bekend gemaakt. Dit jaar is er geen grote expositie inde bibliotheek, maar wel een Atelierroute. Van de deelnemers aan de Atelierroute is werk te zien in de bibliotheek. Stap lekker op de fiets en bezoek verschillende ateliers in Pijnacker en/of Nootdorp. Zie de kunstenaar aan het werk! De zaterdag staat weer bol van activiteiten op het Raadhuisplein, het Witte Huis, het CJMV-gebouw en de bibliotheek.

Optredens
De zaterdag begint met de kindervoorstelling 'Konijn is Jaloers' in het CJMV-gebouw. Op het Raadhuisplein dit jaar geen podiumwagen, maar er zijn wel wat kleinere optredens op het Raadhuisplein zelf. In het Witte Huis is 's morgens een Kunst- en Kitsch-evenement met Venduhuis De Jager. 's Middags komen de Rederijkers in de voormalige burgemeesterskamer bij elkaar om bij de open haard de mooiste en wonderlijkste verhalen en gedichten te brengen. En tussen alle feestelijkheden door loopt Jannes de Goochelaar. Je gelooft je ogen niet!

BoulevArt
Het hart van De Verbeelding vormt de BoulevArt, de kunst- en creamarkt op het Raadhuisplein. Omdat er geen podiumwagen op het Raadhuisplein staat, is er ruimte voor nog meer kramen dan andere jaren. Naast de BoulevArt vindt u traditioneel de tweedehandsboekenmarkt. In de etalage van tien verschillende winkels op en rond het Raadhuisplein hangen de blow-ups van de tien beste ingezonden foto's voor de fotowedstrijd. Ook voor deze wedstrijd was het thema 'Raar… maar waar!' Zondagmiddag om 16.00 uur maakt de vakjury de prijswinnaars bekend in de bibliotheek.

Muziekspel in de bieb en koffieconcert in het Witte Huis
Op zaterdagmorgen om 11.00 uur geeft Irene Haket een workshop Muziekspel voor baby's en kleuters van 4 maanden tot 4 jaar in de bieb. En uiteraard is er op zondagochtend het bekende koffieconcert in het Witte Huis. Martine de Jong zingt een klassiek programma met pianobegeleiding van Jolande Hillen. Zondagmiddag treedt het Pijnackers Kamerorkest op samen met de Muziekschool, onder leiding van Margriet Tubbing.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant