Afbeelding

Kermis weer terug in Pijnacker

Actueel 101 keer gelezen

Pijnacker - Vanaf vandaag tot en met zondag is het Kermis op het Stationsplein in Pijnacker. De openingstijden zijn 14 – 22 uur, dus niet te laat, om ook voldoende rekening te houden met de (nacht)rust van omwonenden, zo laat de gemeente weten.

De plek is nieuw; vorig jaar stond deze zelfde kermisexploitant op het evenemententerrein op de Groene Wijdte. Dat was toen in de maand juli, buiten het buitensportseizoen. Dit jaar wilde de kermisexploitant later in het jaar komen. "Dat betekende dat we een andere locatie voor hem moesten zoeken. Volgens het convenant dat de gemeente heeft gesloten met de sportverenigingen op de Groene Wijdte, mogen we daar immers alleen evenementen toestaan buiten het buitensportseizoen (o.a. i.v.m. parkeren daar)", zo laat woordvoerster Ester Weststeijn van de gemeente Pijnacker-Nootdorp weten.

"We gunnen alle inwoners van Pijnacker een paar dagen kermisplezier, vandaar dat we met deze ondernemer op zoek zijn gegaan naar een alternatief. We hebben een aantal jaren helemaal geen kermis gehad in de gemeente, vorig jaar dus wel en dit jaar ook weer. Laten we hopen dat zo veel mogelijk mensen ervan genieten, ook al was het vorig jaar juli was beter weer voor dit soort dingen...", aldus Ester. Omwonenden zijn geïnformeerd door de exploitant, via een huis aan huis brief. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant