Pijnacker-Nootdorp stapt niet uit Trots

zo 23 okt 2011, 23:16 Actueel

Pijnacker - De afdeling van Trots op Nederland in Pijnacker-Nootdorp blijft vooralsnog onderdeel van Trots op Nederland, dat meldt Harald van Zielst, afdelingsvoorzitter in Pijnacker-Nootdorp.

Ook voor de afdelingsbesturen en fracties van Trots op Nederland in Alphen aan den Rijn, Gouda, Schiedam, Spijkenisse, Teylingen, Vlaardingen, Zoetermeer en Zuidplas verandert er, na het vertrek van Rita Verdonk, niets. Dat heeft het bestuur vandaag in gezamenlijkheid verklaard. De verklaring volgt op eenzelfde uitspraak van de verzamelde fracties van Trots op Nederland in Brabant.

De fracties en besturen betreuren het vertrek van Verdonk en zeggen met het vertrek van haar "een boegbeeld te verliezen". Het vertrek van Verdonk hoeft "niet het einde van de partij te betekenen", zo stellen de afdelingen.

Op 19 november houdt de partij een partijcongres. Daar zal onder meer worden gesproken over de toekomst van de partij. De afdelingen wachten dit congres af. Alle afdelingen gaan door met hun werk: “Het behartigen van de belangen van de kiezers die hebben gestemd op basis van de inhoud van het verkiezingsprogramma van Trots op Nederland”, aldus de afdelingen.

Zoetermeer

Ton Lammertink van Trots Zoetermeer zegt: “De partij is een zeer sterke lokale, politieke partij, met hardwerkende raadsleden die in veel gemeentes het verschil maken. Scherp, actief, onvermoeibaar - in het belang van de burger - dat is Trots op Nederland in heel veel fracties in het hele land."

GemeenteBelangen

Trots op Nederland, tak Pijnacker-Nootdorp, bestaat overigens niet alleen nog op papier. Alhoewel de fractie na de verkiezingsnederlaag van Trots op Nederland bij de landelijke verkiezingen in onze gemeente doorging als GemeenteBelangen, is de partij nog springlevend, zo laat een woordvoerder weten. "Er zijn zelfs nieuwe leden. We zijn juist weer heel actief".

Nootdorpse Rita stopt met politiek

Uit de krant