Afbeelding

Lions helpen met het verzamelen van brillen voor armen wereldwijd

Actueel 1.569 keer gelezen

De LionsClub Nootdorp-Pijnacker zamelt herbruikbare brillen in voor volwassenen en kinderen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika, die deze zelf niet kunnen betalen. Deze actie is sinds 2023 al overgenomen door verschillende Lions Clubs in Nederland. Het afgelopen jaar heeft dat geleid tot een ‘brillencollectie’ van 7.000 stuks. 

De Lions Club Nootdorp-Pijnacker haakt in op de campagne en hoopt de opbrengst dit jaar nog verder te verhogen. Bij de bibliotheken van Pijnacker en Nootdorp (Cultura & Zo) en Optieker Keijzershof staan vanaf april speciale inzameldozen klaar.

De ingezamelde brillen worden naar een verzamelpunt in Antwerpen gebracht. Zodra de voorraad 18 volle pallets bereikt, gaat alles per vrachtwagen naar Le Havre in Frankrijk. Daar sorteert een Franse Lionsorganisatie. Zij verzenden brillen op aanvraag naar Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Hoe kunt u meedoen? 

Inleveren brillen

Lever uw onbeschadigde gebruikte bril(len) in bij een van de verzamelpunten in Pijnacker of Nootdorp en help uw medemens aan nieuw leesplezier en zicht op een beter leven. Doet u ook mee? De bibliotheek Pijnacker is gevestigd aan de Julianalaan 47, Optieker aan het Hoefbladplein 1, Cultura & Zo (waaronder een bibliotheek) aan de Dorpsstraat 7 in Nootdorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant