De moeder van Henk overleed in dezelfde week. Ze worden allebei enorm gemist.
De moeder van Henk overleed in dezelfde week. Ze worden allebei enorm gemist.

Afscheid van Henk Reitsma, een geliefd oud inwoner van Delfgauw

Actueel 2.802 keer gelezen

Onlangs overleed Henk Reitsma in een hospice in Zeist. Vorige week donderdag was zijn indrukwekkende uitvaart waarbij ook diverse mensen uit onze regio afscheid van hem kwamen nemen, evenals zijn dierbaren en oud collega´s van het brandweerkorps Utrechtse Heuvelrug.

De Delftse popmuzikant Peter Chattelin reed naar het Delftse Hout om een gezongen eerbetoon te maken aan Henk en dit op een filmpje op te nemen. Op ontroerende wijze zong hij de Pink Floyd Klassieker ‘Wish You Were Here’ Ook andere bekende muzikanten, zoals Bolland & Bolland zongen eerder een nummer voor Henk.

Henk kwam ter wereld in 1956 in het St. Hippolytus Ziekenhuis in Delft. Hij groeide deels op in Delfgauw en kwam er nog graag terug. Henk was een bijzondere en geliefde man die zich met hart en ziel inzette voor zijn medemensen. Zijn eerste werkkring was bij het korps mariniers. Hij werd gestationeerd in onder meer Suriname, de Nederlandse Antillen en Trinidad en Tobago. Eenmaal terug in Nederland kwam hij altijd naar Delfgauw om zijn broer, cultuurjournalist Martin Reitsma, verslag te doen van al zijn belevenissen.

Henk was daarnaast een prominent lid van de vrijwillige brandweer op de Utrechtse Heuvelrug in Driebergen Rijssenburg, zijn latere woonplaats. Voor zijn inzet en moed ontving hij in 2011 een koninklijke onderscheiding samen met zijn broer Vincent, die ook bij het korps zat. Ook zat hij in een orkest dat voortkwam vanuit de brandweer. In zijn laatste weken in het hospice kwam het orkest een muzikaal eerbetoon brengen aan hem. Zijn moeder bezocht hem eveneens trouw daar, maar overleed in dezelfde week als Henk.

Uit de krant

Uit de krant