Afbeelding

5G-zendmast zorgt voor storingen op televisie

Actueel 6.886 keer gelezen

Pijnacker - Vorige maand is er op de bekende “Parochie H. Joannes de Dooperkerk” in Pijnacker een Huawei 5G-zendmast van T-Mobile in gebruik genomen. 

“Deze 5G frequentie kan instralen op binnenhuisversterkers, kabels, connectoren en televisies. Dit kan er toe leiden dat er verstoringen ontstaan in het televisiesignaal. Met name de zenders BBC en Net5 kunnen problemen ondervinden”, zo meldt een woordvoerder van de lokale kabelaanbieder SKP.

“Ons netwerk is afschermt van instraling tot en met het SKP aansluitpunt in uw woning. Veelal ziet u het aansluitpunt in de meterkast of in de woonkamer. Heeft u toch last van blokken in het beeld of uitval dan is het van belang om uw binnen aansluiting te testen”, stelt men.

Via een servicepunt kunt u tegen borg een testkabel afhalen. Deze kunt u aansluiten op de televisie en het SKP aansluitpunt. Is de verstoring nu weg dan zijn er nieuwe kabels of connectoren benodigd. Let u er op dat u Kabel Keur kabels aanschaft, deze kabels zijn afgeschermd tegen instraling. U kunt ze aanschaffen bij de servicepunten. 

Lees meer op kabelkeur.nl en op skpnet.nl.

Uit de krant

Uit de krant