Afbeelding

Vanaf 6 mei ook dagopvang bij Kindcentrum Vlinderboom

Algemeen 2.138 keer gelezen

Pijnacker - Ongeveer een jaar geleden openden de deuren van Kindcentrum Vlinderboom op de Zilverreigerdreef. Een prachtig nieuw gebouw waar op de kinderopvang van SkippyPepijn en in onderwijs van Octant samen gebouwd wordt aan een goede toekomst van de kinderen die erheen gaan.

Binnenkort gaat er in het pand een nieuwe wind waaien! Er komt namelijk ook een dagopvang in het pand. Een opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar, waar kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Ricardo Hillegers (manager kinderopvang op de locatie) geeft aan dat het grote voordeel van een kindcentrum is dat er nauw wordt samengewerkt met het onderwijs en er een doorgaande leerlijn gecreëerd wordt. Dat wil zeggen dat kinderen van een jaar of drie af en toe een kijkje mogen nemen op school en dat, op het moment dat een kind naar school gaat, er goede afstemming is met docenten over wensen en behoeften die er liggen.

De afgelopen maanden stonden natuurlijk in het teken van het werven van goed personeel. En hoewel er in de kinderopvang een grote schaarste heerst, staan er drie toppers te trappelen om de eerste groep kinderen op te vangen. Een nieuw team dat elke maandag, dinsdag en donderdag op de locatie aanwezig zal. Judy, Cinderella en Mandy zullen de vaste gezichten zijn op de groep. Twee van hen helemaal nieuw binnen de organisatie, de ander opgeleid binnen SkippyPepijn, maar alle drie dezelfde visie: we willen hier een warme, gezellige opvang bieden waar kinderen zich thuis voelen. En zoals Mandy aangeeft werken ze daar gezamenlijk aan, met het team en met de ouders. Cinderella voegt daaraan toe dat, voor de oudere kinderen, dit ook heel belangrijk is. Zij kan het weten, want ze heeft en tijdje voor de klas gestaan. Toch is de kinderopvang meer haar roeping, omdat het speelse leren waar SkippyPepijn voor staat en een verdieping in het pedagogische stuk beter aan haar besteed zijn.

Met alle kennis, ervaring en enthousiasme van deze drie pioniers op de Zilverreigerdreef zit het dus wel goed. Ze willen vooral aan de slag. Voor de eerste kinderen gaan de deuren op 6 mei open en natuurlijk worden ze met open armen ontvangen. Er zijn ook nog wat plekjes voor nieuwe inschrijven weet Ricardo te vertellen, vooral kinderen vanaf 2 jaar zijn van harte welkom.

Heb jij het idee dat deze locatie iets voor jou is? Lees hier dan meer!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant