Afbeelding

Partij voor de Dieren eist opheldering na doodgereden mannetjeszwaan

Politiek 1.839 keer gelezen

Naar aanleiding van het tragische incident waarbij een mannetjeszwaan in Nootdorp is doodgereden, heeft de Partij voor de Dieren Pijnacker-Nootdorp vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Het mannetje werd doodgereden op het Oosteinde in Nootdorp, terwijl het vrouwtje op dat moment op het nest zat te broeden met maar liefst negen eieren.

De buurt is diep geraakt door dit voorval. “We moeten beter zorgen voor de vrij levende dieren in onze gemeente. Dit had voorkomen kunnen worden!” aldus Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. Eerder was er contact geweest met de gemeente over de veiligheid van de zwanenpopulatie in het gebied, maar volgens bewoners zijn er door de gemeente geen maatregelen getroffen.

De Partij voor de Dieren Pijnacker-Nootdorp vraagt zich af waarom er geen hekken zijn geplaatst rondom het nest vlakbij een drukke weg, ondanks meerdere verzoeken van bewoners. “In dergelijke situaties moeten broedende zwanen en hun partners beter beschermd worden,” aldus Carla van Viegen.

Het college wordt gevraagd om opheldering te geven en de reden waarom er geen hekken zijn geplaatst rondom het nest, zoals de gemeente vaker doet bij (verkeers)gevaarlijke situaties. Tevens wil de Partij voor de Dieren weten welke conclusies het college trekt uit deze situatie.

1)        Kent u het bericht ‘Drama in Nootdorp Mannetjeszwaan doodgereden’? 

2)        Hoe vaak is er melding gedaan door mensen om hekken te zetten om het zwanennest?

3)        Waarom heeft de gemeente geen hekken geplaatst om het nest, zoals de gemeente vaker doet bij (verkeers)gevaarlijke situaties?

4)        Waarom heeft de gemeente ook geen hekken geplaatst nadat er meerdere verzoeken daartoe zijn gedaan?

5)        Bent u met ons van mening dat in dergelijke situaties broedende zwanen en hun partners beter beschermd moeten worden? Zo nee, waarom niet?

6)        Welke conclusies trekt het college uit deze situatie?


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant