Ab en zijn vrouw Cok in het zonnetje. Op de achtergrond applaudisseert voorganger Cees Dernee die Ab ook nog even toezong!
Ab en zijn vrouw Cok in het zonnetje. Op de achtergrond applaudisseert voorganger Cees Dernee die Ab ook nog even toezong!

Ab van der Maarel veertig jaar bij RK-kerkkoor Sint Cecilia

ma 29 nov 2021, 09:33 Actueel 400 keer gelezen

Ab van der Maarel is veertig jaar verbonden aan het RK-kerkkoor Sint Cecilia dat aan het eind van dit jaar er mee gaat stoppen. Er zijn niet veel zangers en zangeressen over en organist/dirigent Ed van Aken vindt het na een ongeveer een halve eeuw wel mooi geweest.

Dat neemt niet weg dat juist Ed en Ab nog in prima conditie verkeren. Het zingen heeft Ab jong gehouden en hij doet het dan ook nog steeds heel graag. Ook in de coronaperiode was hij vaak beschikbaar als voorzanger, veelal samen met Aad Ammerlaan, ook een bas die nog steeds van wanten weet. Zondag was het de feestdag van de Heilige Cecilia, de patrones van veel zangkoren. Dat was de gelegenheid om Ab in het zonnetje te zetten. Annie van der Burg overhandigde Ab op het altaar een oorkonde en zijn echtgenote Cok een mooie bos bloemen. Het kwam destijds door Cok dat Ab is gaan zingen bij Sint Cecilia. Zij zat al vijf jaar op het koor toen Ab van start ging. Intussen is Cok al lang gestopt maar Ab nog steeds lekker actief, zoals deze oud-kweker altijd actief is geweest met van alles, ook in het bestuur van tuinbouworganisaties en op dit moment nog steeds bij de KBO.

Uit de krant