Logo telstar-online.nl

Pijnacker Centrum lanceert spaar-app

  •   keer gelezen   Actueel

De Ondernemersvereniging Pijnacker Centrum (OVPC) en de ondernemers die daarbij aangesloten zijn, steken hun nek uit met een mooie initiatief die ten goede komt aan het verenigingsleven in Pijnacker. Dat gebeurt met de ‘Pijnacker Centrum App’, waarbij Lokaal & sociaal centraal staat. De app is eenvoudig te downloaden. Je maakt een gratis account aan en je begint meteen met sparen voor jezelf of voor je favoriete vereniging.

Op dit moment doen er vijf grote sportverenigingen mee aan de actie, maar nieuwe clubs en organisatie die actief zijn op cultureel, sociaal en/of sportief gebied zijn van harte welkom om zich aan te sluiten.

De opzet van de app is dat je bij iedere aankoop bij een lokale Pijnackerse winkelier punten spaart. De bestuursleden van de Ondernemersvereniging Pijnacker Centrum (OVPC) en centrummanager Titus Appel vertellen dat de app en de actie zullen gaan groeien als een sneeuwbal.

Titus Appel: “Veel winkeliers hebben het in de coronatijd lastig gehad en hadden daardoor niet altijd de tijd en de energie om mee te doen aan dit soort gezamenlijke acties. Niettemin zien nu steeds meer ondernemers de kracht van de Pijnacker Centrum App en dat betekent dat er steeds meer zaken gaan meedoen. Zeker als de consumenten zo meteen flink gaan sparen dan zul je zien dat het zich heel snel gaat uitbreiden.”

Download de app direct in de AppStore of in de GooglePlay Store!

De vijf grote sportverenigingen van Pijnacker hoefden niet lang na te denken om zich te laten overtuigen. Deze clubs zijn: DSVP, Oliveo Voetbal, Hockeyclub Pijnacker, Oliveo Handbal en Avanti Korfbal. Deze clubs hebben met elkaar bijna 4.000 leden en als je daar nog een achterban bij neemt van gemiddeld zo’n vier personen per lid, dan kom je in de richting van half Pijnacker en meer.

Concreet doel
De clubs hebben vooraf een concreet doel aangegeven waarvoor maximaal duizend euro bij elkaar gespaard gaat worden. Oliveo Voetbal wil het geld steken in het vernieuwen van de entree, DSVP in het hernieuwen en herplaatsen van de tribune langs het nieuwe hoofdveld. Oliveo Handbal, Avanti en HCP denken vooral in de richting van trainingsmateriaal of in het geval van Oliveo Handbal het verbeteren van de fitnessruimte.

De vertegenwoordigers van de vijf clubs waren woensdag even bijeen in de kantine van PLUS Sabine Zondag. Zelf was Sabine wegens ziekte afwezig. Collega Karin nam de honneurs waar voor Sabine die altijd een kartrekker is op het gebied van Lokaal & sociaal. Ze is voortdurend bezig met acties die ten goede komen aan het verenigingsleven in Pijnacker en omgeving.

Op dit moment loopt bij PLUS Sabine Zondag een actie met historische plaatjes. Maar aan de Pijnacker Centrum App, Lokaal & sociaal doet PLUS natuurlijk ook mee. Evenals heel veel zaken in Pijnacker, zoals SNS en Boekhandel Van Atten.
Voor Ed van der Burg van SNS is het lastig om iets concreets te geven, maar hij doet wel mee. En Michiel van Atten natuurlijk ook. De heren wijzen er nog even op dat het een spaaractie is waarvan je het resultaat ook ten goede kunt laten komen aan jezelf. Het kan altijd zijn dat mensen echt op de kleintjes moeten letten of hun vereniging of organisatie van hun voorkeur zit er nog even niet bij.

De vertegenwoordigers van de vijf sportclubs hopen dat zo veel mogelijk mensen voor hen gaan sparen. Ze vinden het prachtig dat de lokale winkeliers in deze moeilijke tijden toch aan hun achterban denken en aan het verenigingsleven dat achter die achterban schuilgaat.

Titus Appel zegt tot slot: “De app is een actie met alleen maar winnaars. Het is goed dat de lokale winkeliers aan het lokale verenigingsleven denken. Daar zit hun achterban en daar zijn veel hun klanten lid van. En zoals het belangrijk is dat we een goed verbindend winkelcentrum hebben in Pijnacker, zo belangrijk is het ook dat het verenigingsleven blijft floreren. Het draait bij allebei om sociale binding en om betrokkenheid. We hebben elkaar nodig en als we met z’n allen door zo’n actie de lokale focus versterken, dan zijn we met z’n allen op de goede weg.”

Lokaal & sociaal
Steun lokale verenigingen met jouw social points! Ontvang social points door lokaal te shoppen en steun je favoriete vereniging zonder te dokken!

Hoe werkt de Pijnacker Centrum App?
Met de Pijnacker Centrum App, Lokaal & sociaal, kunnen jij en andere bezoekers van ons winkelgebied bijdragen aan lokale initiatieven. Zodra je tegoed hebt kun je zien welke doelen er beschikbaar zijn en kun je zelf kiezen waar jij een bijdrage wilt leveren! Bij iedere aankoopbeloning die je ontvangt bij een van de onderstaande winkels, word jouw Lokaal & sociaal saldo automatisch met 10 punten verhoogd.

Spaar winkel punten
Scroll in de app omlaag om te zien bij welke winkels je kunt sparen en open een winkel om te zien waar je voor kunt sparen (spaardoelen). Voor iedere bestede euro krijg je één winkel punt. Je hoeft alleen maar de klantenkaart uit de app te scannen op het tablet dat aanwezig is in de winkel. De winkelier regelt de rest!

Meer berichten