Logo telstar-online.nl

Supersister Project 21 doet clubtoer door Nederland

  •   keer gelezen   Actueel

Popjournalist Martin Reitsma uit Delfgauw deed afgelopen maandagavond in het Hampshire Hotel in Delft een interview met twee iconen uit de vaderlandse popmuziek: Robert Jan Stips en Rinus Gerritsen. Er kwamen veel anekdotes, de nieuwe clubtour SSP21 en andere interessante popfeiten langs tijdens dit gefilmde interview. 

Tekst en foto’s: Martin Reitsma

Stips en Gerritsen ogen nog even gretig en gepassioneerd als vroeger en hun leeftijd krijgt niet echt vat op hen. Het interview in dit mooie en gastvrije Delftse hotel is luchtig en boeiend, waarbij er veel gelachen wordt om de grappige anekdotes die je om de oren vliegen. Tijdens dit interview komt er meer dan 50 jaar popgeschiedenis langs. Filmer Hans Dijksterhuis van Multivision Productions filmde het interview. Op een nader te bepalen datum komt deze popdocumentaire uit en zal bij vele media te zien zijn. In dit artikel verklappen we dan ook niet té veel. 

Uitstekende staat van dienst
“Tovenaar van de Nederpop” Stips liet zijn virtuoze toets- én zangpartijen horen bij onder meer Supersister, Transister, Sweet D’Buster, Golden Earring en (de) Nits. Ook speelde hij midden jaren zeventig samen met onder meer Gerritsen in Golden Earring. Beide topmuzikanten oogstten met hun bands veel succes in binnen- en buitenland, tot in Engeland en Amerika toe. Hun hits zijn ware evergreens geworden die nog regelmatig op de radio en Spotify te horen zijn.

Supersister Projekt ‘21
Stips vertelt: ‘Rinus en ik hebben elkaar opnieuw gevonden binnen het Supersister Projekt ‘21 waarmee we samen met drummer Leon Klaasse momenteel een clubtoer doen binnen Nederland’. De wisselwerking met elkaar is uitstekend’. Deze gepassioneerde muzikanten geven aan dat ze ondanks hun grote ervaring nog iedere keer bijleren en live-optredens (nog steeds) een waar genot blijven.

De recensies zijn uitstekend. Deze show met tal van muzikale hoogstandjes is een genot voor de popliefhebber van weleer maar ook de jonge fan van Supersister kan zijn muzikale hart ophalen. Zowel de muzikanten als de fans keken binnen coronatijd zo uit naar nieuwe optredens en nu is het dan zover. De eerste twee concerten – van de in totaal 12 - werden inmiddels enthousiast onthaald door de fans. 

Het SUPERSISTER PROJEKT ’21 trekt de komende weken verder door het Nederlandse clubcircuit. Vooral niet missen, zeker gezien de gemiddelde leeftijd van zowel fans als band. Stips: ‘We hopen het natuurlijk niet maar mogelijk is dit misschien wel de laatste Supersister-gerelateerde clubtoer ooit, maar dan wel meteen ook een verrassende en zeer muzikale. Dit kan niet anders dan een fantastische avond met onverslijtbare Supersistermuziek opleveren. 

Stips gaat verder en vertelt: ‘Violiste Marieke Brokamp, heeft uit onvrede met de huidige covid-maatregelen met pijn in haar hart besloten niet te spelen voor zalen waar niet iedereen zomaar welkom is. Wij hebben, ondanks enigszins begrip hiervoor, besloten als supergemotiveerd trio door te gaan. Deze optredens zullen zeker verschillen met onze vorige clubtoer, onder andere ook naar aanleiding van de verschenen biografie-met-CD ‘Looking Back Naked’. Nu staan bijvoorbeeld ook een aantal nog nooit live uitgevoerde oer-nummers uit de Sweet Okay Supersister tijd op onze setlist’. 

 CD Supersister Live
Maar er is meer nieuws. Afgelopen maandagavond ontving ik als schrijver uit handen van Robert Jan de SUPERSISTER CD ‘LIVE in SCHEVENINGEN 1972’, de na zo’n 50 jaar in het Londense archief van Universal teruggevonden multitracks van een concert van de eerste Supersisterbezetting, gerestaureerd en ge-remixed op CD ! Supersister bestond toen uit Marco Vrolijk - drums, Ron van Eck - bas en gitaar, Sacha van Geest - fluit, sax, vocals en percussion. Robert Jan Stips hoor je op keyboards en vocals. Robert Jan over deze unieke opnames: ‘Op deze CD staan nummers als’: “Present from Nancy / Judy Goes on Holiday / Mexico / Radio / Pudding en Gisteren / Memories Are New / WOW / She Was Naked” en is vanaf 8 oktober eventueel gesigneerd verkrijgbaar tijdens onze SSP21 clubtoer en anders natuurlijk ook op onze website supersister.nl/shop  

Stips brengt voorts een nieuw fotoboek onder de aandacht 

‘Naar aanleiding van zijn eerder verschenen en alom gewaardeerde Supersisterbiografie ‘Looking Back Naked’ heeft auteur Fred Baggen het initiatief genomen om de vele foto’s uit de biografie plus een groot aantal andere - buiten het toch al duizend pagina’s tellende boekwerk gevallen - opnames gezamenlijk in een kwalitatief hoogwaardig fotoboek samen te brengen : ‘Retsisrepus: 1001 Supersister Moments’ Ik heb het boek met heel veel plezier in ontvangst genomen en gelezen. Meer info: supersister.nl/shop.

‘De fotocollectie wordt via een chronologisch opgezette rode draad van bij elkaar 1001 concertdata en bijzondere Supersister-Momenten in een fraai en overzichtelijk tijdsbeeld aan de kijker voorgeschoteld. De release van dit boek vond plaats rond de start van de SSP’21 Clubtour, waar het, net als de CD ‘Live in Scheveningen’ (ook) bij elk concert (van ons) verkrijgbaar zal zijn. 

Op 18 november staat het trio in het Paard, Den Haag: https://www.paard.nl/event/supersister-projekt-2021. Meer info: https://supersister.nl/2020/12/supersister-projekt-2021

Meer berichten