Logo telstar-online.nl
<p>Judith Nieuwpoort: &ldquo;Ik vond het steeds zo zielig voor die kinderen, dat ik besloot om het zelf te gaan doen. Zo ontstond Happy KidsCare.&rdquo;</p>

Judith Nieuwpoort: “Ik vond het steeds zo zielig voor die kinderen, dat ik besloot om het zelf te gaan doen. Zo ontstond Happy KidsCare.”

Happy KidsCare maakt kinderen én ouders weer gelukkig

  •   keer gelezen   Actueel

In 2014 begonnen Judith Nieuwpoort en Nilza Miranda met Happy KidsCare. Zeven jaar later begeleiden ze, met twintig collega’s/vakmensen en met gemiddeld tien stagiaires per jaar, rond de 150 kinderen met onder meer autisme, ADHD of vergelijkbare gedragsproblematiek.

De duur van de begeleiding is gemiddeld een jaar. Happy KidsCare heeft verschillende vormen van hulp in huis: groepsbegeleiding, logeer- en ambulante begeleiding maar ook begeleiding in het gezin door ouder/kind-coaching.

In de rolverdeling van Judith en Nilza, houdt Judith zich graag bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën in de uitvoering, terwijl Nilza zich vooral richt op de beleidsvoering. Door de eerdere werkervaring van Judith bij een gemeente zag zij dat bij veel hulpbehoevende kinderen vaak niet de beste ‘behandeling of begeleiding’ werd ingezet. “Ik vond het steeds zo zielig voor die kinderen, dat ik besloot om het zelf te gaan doen. Zo ontstond Happy KidsCare.”

Gaandeweg heeft Judith haar filosofie steeds meer uitgedacht en uitgewerkt in concrete innovaties. “In mijn denken over kinderen met gedragsproblematiek vanuit ADHD en/of autisme staat voorop, dat je ze het beste twee dagen – een weekend lang - bij je kunt hebben, in een groep met andere kinderen. Twee dagen is zo lang dat geen kind al die tijd sociaal wenselijk gedrag kan blijven vertonen. Het kind laat zijn of haar ware gezicht zien en dat is het begin van verbetering en verandering. Het is voor de meeste kinderen goed om in een groep samen te zijn. Vandaar dat logeerbegeleiding bij Happy KidsCare heel belangrijk is. Daarnaast doen we ook groepsbegeleiding, ambulante begeleiding in het gezin en ook ouderbegeleiding. Wij willen de ouders er zo veel mogelijk bij betrekken waardoor we niet alleen de kinderen helpen maar ook hun ouders. Ouders zijn soms de wanhoop nabij vanwege het niet te vatten gedrag van hun kind. Tegelijk kunnen de ouders ons als begeleiders veel leren en wijzer maken. Zij kennen hun kind immers het allerbeste.”

Judith Nieuwpoort kan er intens van genieten als een kind en de ouders na een tijdje weer helemaal happy zijn, omdat de aanpak heeft gewerkt. Ieder kind is anders, iedere ouder/verzorger is anders en dus gaat het om maatwerk.

In die zeven jaar dat HKC bestaat, is het arsenaal aan producten en diensten steeds uitgebreider geworden. De nieuwste stap zal zijn: het in eigen huis opleiden en begeleiden van nieuwe medewerkers/sters. “Heel veel mensen die in de jeugdzorg gaan werken, doen dat vanuit een ideaal dat ze hebben, maar haken veel te snel af door mislukking, frustratie, werkdruk, enzovoort. Dat is ontzettend zonde. Voor die mensen zelf maar ook voor de kinderen en hun ouders. Die gun je het beste en vanuit Happy KidsCare willen we het beste geven.”

Kijk op de site voor meer informatie: www.happykidscare.nl.

Meer berichten