Logo telstar-online.nl
<p><em>Archieffoto: in sc&egrave;ne gezet. Betreft niet de bewuste wielrenner(s).</em> </p>

Archieffoto: in scène gezet. Betreft niet de bewuste wielrenner(s).

Getuigenoproep

Meisje aangereden door wielrenners: peloton rijdt gewoon door

  •   keer gelezen   Actueel

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Op zaterdag 10 juli 2021 is een 18-jarig verstandelijk beperkt meisje uit Berkel nabij de Klapwijkseweg keihard geschept door een groep wielrenners. De klap was zo hard, dat een ondernemer verderop zelfs naar buiten kwam. Dat meldt de lokale krant Hart van Lansingerland.

Het peloton reed na het ongeluk gewoon door, zelfs na luid schreeuwen door omstanders dat ze moesten stoppen. De moeder van het meisje is heel erg teleurgesteld en doet een nadrukkelijk beroep op deze wielrenners om naar voren te stappen en het gesprek aan te gaan. Ook getuigen mogen contact opnemen.

“Wij zijn drieënhalf uur in het ziekenhuis geweest. Ze is op haar rug en hoofd gevallen en heeft allemaal schaafwonden. De mentale klap is echter nog veel groter. Juist omdat ze verstandelijk beperkt is en ze op deze leeftijd ook haar weg naar zelfstandigheid zoekt, heeft dit een grote duw gekregen. Afgelopen weekend zijn we een stukje gaan fietsen, maar de angst zit er goed in. Ze heeft overigens een klein inkomen en haar eigen risico bij de verzekering is er nu ook aan. Al met al een heleboel zorgen en narigheid”, vertelt ze.

Wat gebeurde er precies zaterdag 10 juli?
Op zaterdag 10 juli rond het middaguur reed het meisje op haar fiets ter hoogte van de Weidebloemtunnel nabij de Klapwijkseweg. Ze werd van achteren vol aangereden door een of meerdere wielrenners. Ze lieten het meisje gewond en hulpeloos achter. Het signalement van de wielrenners is summier, maar mogelijk zaten er gele, zwarte en witte accenten in de kleding. Ze reden met hoge snelheid door richting Pijnacker.

De politie in Lansingerland is ook op de hoogte, aangezien doorrijden na een ongeval een misdrijf betreft. Toch willen de ouders van het meisje in beginsel vooral het gesprek aangaan. En de de vraag stellen: waarom hebben jullie haar niet geholpen? Waarom zijn jullie doorgereden? Het zou hun dochter weer een beetje vertrouwen in de mensen teruggeven als er antwoorden komen.

Tips en informatie:
Mail: Guus_1975@hotmail.com
Bel 06 - 2490 9570 of 010 - 511 53 45


Meer berichten