Logo telstar-online.nl

Geen overleg met omwonenden over deelscooters

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Opmerkelijk genoeg heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp op geen enkele manier de mening van inwoners/omwonenden gepolst over de gedoogbeschikking voor meer dan zeventig deelscooters in de dorpskernen. 

Volgende maand worden de scooters op centrale plekken in Delfgauw, Nootdorp en Pijnacker geplaatst. Onze redactie heeft meermaals bij de gemeente gevraagd of er overleg is geweest met omwonenden, dit blijkt niet het geval. “Omdat het uitdrukkelijk om een tijdelijke pilot gaat, willen we eerst kijken wat de effecten zijn van de elektrische deelscooters”, zo laat een woordvoerder weten.

“Voor het voorkomen van hinder zijn eisen gesteld (bijvoorbeeld dat Felyx toeziet op correct parkeren en kapotte scooters snel weghaalt). De gedoogbeschikking kan elk moment worden ingetrokken, als de regels niet worden nageleefd”, benadrukt hij.

Nabij het winkelcentrum van Pijnacker Centrum komen twee locaties voor de scooters, bij de metro in Pijnacker Centrum en Zuid, maar ook bij sportpark De Groene Wijdte. Ook in Nootdorp wordt de proef uitgerold: rondom winkelcentrum de Parade, bij de metro en op de Molenweg. Ook bij het winkelcentrum van Delfgauw worden de scooters neergezet.

- Deelscooters in Pijnacker-Nootdorp
- Waar komen de deelscooters straks te staan?

Meer berichten